Kolesarjenje je zadnja leta v velikem razmahu in veliko ljudi, če si to le lahko privoščijo, ima doma različna kolesa, za različne terene. Kolo je tudi eno od prevoznih sredstev, ki nam omogoča raziskovanje krasnih kotičkov in sicer na hitrejši način kot hoja in seveda lažji in dostopnejši, kot avtomobil!

A najlepše je, ko se na raziskovanje poda celotna družina, zato smo za vas izbrali najlepše, družini prijazne kolesarske poti!

POREČANKA

Dolžina 60 km

Znamenita Parenzana nas popelje od Škofij do Sečovelj čez kratko, a razgibano slovensko obalo. Pot je znana tudi pod imenom Pot zdravja in prijateljstva in je speljanja po nekdanji ozkotirni železniški progi med Trstom in Porečom. Je primerna za kolesarjenje in hojo ter je idealna za družinski izlet, kjer boste prevozili samo določen del poti!

KLODIČEVA KOLESARSKA POT

Dolžina 22 km

Gre za kolesarsko pot med Bohinjsko Bistrico do Bohinjskega jezera in se nadaljuje do Srednje vasi, popeljala pa vas bo po javnih kolovoznih potem mimo slikovitih vasic. Odlična pot, ki je sicer prepovedana za avtomobile in motorje, tako da lahko resnično uživate!

 

 

KRANJSKA GORA

Dolžina 30 km

Dobro označena kolesarska pot vas bo popeljala čez tri dežele, iz Mojstrane do Gozda Martuljka in naprej do Kranjske Gore. Pot poteka po opuščeni železniški progi, v naravnem okolju in je v celoti ločena od motornega prometa. Pot vas bo vodila mimo zanimivih turističnih točk, naravno in kulturno dediščino in bo vsekakor zelo zabavna za vso družino!

ŠTAJERSKA POT

Dolžina 28 km

Od Ptuja do Ormoža se lahko podate tudi s kolesom. Pot nas bo vodila najprej mimo Ptujskega jezera, ki velja za največje slovensko umetno jezero na Dravi, nato pa nas vseskozi vodila skozi zanimive vasi, mimo kulturne dediščine v Prlekijo, pokrajino med Muro in Dravo. Ormož velja za eno največjih srednjeveških prazgodovinski najdišč. Vsekakor vredno obiska!

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Ste povabljeni na poroko? To so barve tega poletja!