Lepo je, če ste iskreni in negujete odnose z ljudmi, toda ali vas je neposrednost že kdaj spravila v težave?

Veliko ljudi se boji povedati na glas to, kar v resnici mislijo. Navzven se strinjajo z vami in vam prikimavajo, a kakor hitro zapustite prostor, se obrnejo proti vam. Takšen odnos na dolgi rok ne vzdrži.

Iskren odnos

Z ljudmi, ki jih imate radi in jih želite v svojem življenju, si morate prizadevati za odkrit, odprt in iskren odnos. Le kje boste lahko točno to, kar ste, če ne v družbi najbližjih? Njim lahko poveste vse, z njimi se lahko pogovorite o vsem, sprejeli bodo tudi kritiko.

Ocenite situacijo

Vendar je treba znati tudi preceniti vsako situacijo posebej, kdaj in koliko ste lahko direktni. Če je najboljša prijateljica na tleh, verjetno ni najbolj primerno, da jo s svojo neposredno kritiko (pa naj bo še tako resnična) še bolj potlačite. Ocenite, kako jo lahko potolažite in ji hkrati poveste svoje mnenje, ne da bi bili pokroviteljski, arogantni ali celo žaljivi.

Diplomatsko

Še bolj diplomatski morate biti na delovnem mestu in na splošno v poslovnem svetu. Ljudje sicer cenijo odkrito mnenje in iskrenost, a kljub temu velja previdnost. Tudi tukaj je treba oceniti vsako situacijo posebej in se odločiti, ali je vaša neposrednost primerna, ali bo naletela na gluha ušesa, ali še huje – ogrozila vaš trenutni položaj.

TUKAJ preverite še, katerih 5 navad je skupnih uspešnim ljudem.