Družbena omrežja že dolgo niso več samo platforma, kjer ljudje med svoje sledilce delijo najnovejše, skrbno stilirane in dobro osvetljene fotografije. V zadnjem času so postala družbena omrežja tudi glas družbe ter platforma za deljenje odličnih in zanimivih receptov, ki kar hitro tudi postanejo viralni trend prav vsakega uporabnika bodisi Instagram, Facebook ali TikToka.

In prav na platformi TikTok, ki je sicer nekoliko bolj razširjena med mlajšo populacijo, se je pričela obsesija s puhastim kruhkom (Cloud Bread op.p.), ki je prišel nekoliko za tem, ko smo v karanteni prav vsi doma zamesili vsaj enega ali dva hlebca kruha.

Tako kot večina zelo trendi receptov, ki hitro postanejo viralni, tudi puhast kruhec ne vsebuje veliko sestavin. Ta zanimiv kruh brez glutena zahteva le tri sestavine, za izdelavo pa je sam kruhec zelo enostaven.

Puhasti kruhec je sicer že znan, kot nizko-ogljikohidratna alternativna tradicionalnemu kruhu, ki je tudi brez glutena. V zadnjem času, ko se je veliko število ljudi obrnilo h ketonski prehrani, je tako puhasti kruhec nekaj, s čimer lahko zadovoljijo svoje hrepenenje po ogljikovih hidratih, ne da bi metabolizem pospešil ketozo. Medtem pa nekatere ameriške revije poročajo, da se je kruhec na jedilnikih mnogih znašel že v 70ih, ko je bila zelo popularna Atkinsonova dieta.

Manj kot 30 minut za puhasti kruhec!

Kaj potrebujete za izdelavo kruhca?

  • jajčne beljake,
  • beli sladkor,
  • koruzni škrob.

V posodo damo tri beljake in jih stepamo. Nato jim dodamo 30 gramov sladkorja in 10 gramov koruznega škroba. Po želji lahko zmesi dodate tudi barvilo za živila ali vanilijo.

Preden nadaljujete, se prepričajte, da je mešanica puhasta, gosta ter je prave konsistence.

Testo razporedite po namaščenem pekaču ali ga dajte na peki papir ter z lopatico oblikujte v hlebček ali obleiko pol krogle.

Vsaj 25 minut nato pecite v pečici pri 150 stopinjah. Ko je kruhec končan, počakajte, da se popolnoma ohladi, preden ga vzamete iz pekača ali peki papirja.

View this post on Instagram

CLOUD BREAD ☁️🍞 TikTok has been exploding with people baking these, so I decided to try it today and made a cute colorful one 🌈 . Check out my Story Highlight soon for the recipe. Used a little food coloring for the red/blue, ube extract for the purple, and vanilla for the rainbow batch, which I highly recommend. Otherwise, it just tastes like… fluffy sweet egg whites. No chewing required, it literally melts in your mouth. My favorite part was the ube outer “crust” edges! . Is this something I would make over and over? No. Would I try it once with friends or the kids? 100%! Easy, fast, and look at how fun it looks! Have you heard of it? . SAVE • SHARE • TAG A FRIEND

A post shared by Suzy Hendrix • Food & Desserts (@happytummy_702) on

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Trendi dalgona kava: pričarajte si odlično kavo tudi doma!