Kako pogosto iz vaše omare umaknete kak kos oblačila, ki je šel popolnoma iz mode, ima madež, ki ga ne morete odstraniti ali pa oblačila preprosto več ne nosite? Kdaj pa ste nazadnje zavrgli vaš modrček? Preverite, kdaj je čas, da greste v nakup po novega!

Če več let nosite le dva modrčka, ker eden je najljubši, drugi pa pride na vrsto, ko je prvi v pranju, je čas, da svojim dojkam namenite nekaj več ljubezni in podpore (dobesedno!). Vaše dojke in hrbet si zaslužijo več kot raztegnjene vrvice in trakove, ki ne ostajajo na ramenih. “Tudi modrčki imajo rok trajanja kot vse ostalo,” je dejala izvršna direktorica družbe luksuznega perila Journelle Lyn Lewis. “Tako kot zamenjate svoje kavbojke, ali ko se vam obrabijo majice, enako se zgodi z modrčki.”

Zakaj modrčki, kot so diamanti, niso za vedno? 

Modrček po nekaj časa nošenja in pranja v pralnem stroju, izgubi svojo pravo obliko ter se prične raztezati. Preveč raztegnjen modrc tako ne nudi več ustrezne podpore, ki pa je pri modrcu najpomembnejša. Nošnja slabo prilegajočega nedrčka je enakovredno nošnji prevelikih čevljev. Modrc, ki se našim dojkam prilega pravilno ima lahko ogromne koristi za naš življenjski slog.

Slab modrc je tisti, pri katerem naramnice neprestano padajo dol ter takšen, kjer se nam zdi, da si moramo neprestano popravljati naše dojke. Prilegajoč modrc pa je takšen, da ko ga zjutraj oblečemo, čez dan ne popravljamo ničesar.

Življenjska doba modrca je v veliki meri odvisna od tega, kako pogosto se nosi. Modrc, ki ga nosite vsak dan, bi naj imel življenjsko dobo dober mesec. Najbolje je imeti pet nedrčkov, ki se v vaši garderobi rotirajo, tako lahko modrci trajajo dobro leto. Če imate v rotaciji le dva najljubša nedrčka, ki ju oblečete vsak dan, potem ju je potrebno po šestih mesecih zamenjati.

Kakšni so znaki, da je čas, da se znebite svojega nedrčka?

Da je nedrček naredil svoje se najprej opazi na zapiralu. Ko kupujete nov modrc je potrebno kupiti takšnega, da se lepo prilega, ko je zaprt na zadnjem kavlju. Na ta način podaljšate življenjsko dobo nedrčka, saj zapiralo zmeraj premikate tako, da modrc manjšate in zategujete.

Nedrček je treba nujno zamenjati tudi takrat, ko se pasovi vašega nedrčka, kljub temu, da ste jih preden ste ga oblekli, popolnoma zategnili, padajo z ramen. Prav tako ni pravi način nošenja modrčka, da so sponke paskov na vrhu ramena.

Najdaljšo življenjsko dobo imajo bombažni modrčki, prav tako so dobri tudi push-up modrčki, ki nudijo res dobro oporo dojkam.

MORDA BI VAS ZANIMALO TUDI …

TO JE 7 MODNIH BLOGERK, ki jim moraš sledti!