Večina bo letošnje valentinovo preživela doma, zato si privoščite dobro večerjo, s partnerjem si zamislita samo vajin koktajl in si nato, za piko na i, poglejta še kakšno romantično komedijo, da zaključita ta praznik ljubezni v stilu! Seveda pa lahko celoten večer izvedeš tudi s prijateljicami!

Za vaju ali za vas smo pobrskali med najboljšimi romantičnimi filmi!

‘Ko je Harry srečal Sally’

Dva študenta, Sally in Harry, sta pravkar zaključila šolanje na čikaški univerzi. Zato, da bi si razdelila stroške, se skupaj odpravita na pot od Chicaga do New Yorka. Med potjo se pogovarjata o sebi in o svojih življenjih, o ljubezni in o prijateljstvu. Pogovor skleneta z ugotovitvijo, da moški in ženska nikakor ne moreta biti “le” prijatelja. Ko prispeta v New York, kreneta vsak v svojo smer….

‘Čedno dekle’

Edward Lewis je bogat in brezobziren poslovnež, ki mu sklepanje poslov pomeni smisel življenja. Na službeni poti v Los Angelesu po spletu okoliščin spozna privlačno prostitutko Vivian. Vivian z Edwardom ostane ves teden ter se iz dekleta na klic prelevi v pravo damo in Edwardu ukrade srce.

‘Briljantina’

V Kaliforniji se piše leto 1959, italijanski objestnež Danny (John Travolta) in avstralska lepotica Sandy (Olivia Newton-John) pa sta zaljubljena. Čas preživljata na plaži in ko je spet čas za šolo, ne vesta, da oba obiskujeta Rydell High.

‘Zajtrk pri Tiffany’

Holly Golightly je očarljivo in družabno dekle, ki nosi drage obleke in obiskuje zabave premožnih Newyorčanov. Živi v skoraj praznem stanovanju, noče se trajno navezati na nikogar in celo njen maček je brez imena. A vse to se spremeni.

‘Pozabi Saro’

Glasbenik Peter in televizijska zvezdnica Sarah sta že več let srečen par. Nato je naenkrat vsega konec. Sarah svojega fanta brez opozorila zapusti. Ubogi Peter niti slutil ni, da je kaj narobe. Da je šok še večji, mu Sarah pove, da si je že našla drugega. Da bi jo prebolel, se Peter nazadnje odloči, da si bo privoščil dopust daleč stran od vsega, kar bi ga spominjalo na bivšo. A na rajskih Havajih ga namesto sprostitve čaka najhujša mora. V istem hotelu kot on je nastanjena tudi Sarah s svojim novim ljubimcem, britanskim rockerjem Aldousom.

‘Sovražim valentinovo’

Genevieve je izredno romantična ženska in lastnica cvetličarne na Manhattnu. V svojem življenju ima eno samo strogo pravilo, ki se ga drži ob vseh priložnostih: po petih zmenkih prekine zvezo z moškim, saj se ne želi dolgotrajno vezati. Ko spozna šarmantnega lastnika restavracije Grega, pa se Genevieve pripeti nekaj nenavadnega. Tudi po petem zmenku se želi še naprej videvati z njim, kar pa pomeni, da se mora odreči svojemu strogemu pravilu…

‘Valentinovo’

V romantični komediji, v kateri nastopa cela vrsta zvezdnikov, spremljamo prepletajoče se ljubezenske zgodbe običajnih ljudi. Valentinovo je in cvetličar Reed zaprosi za roko svoje dekle Morley. Dekle najprej privoli, potem pa si hitro premisli. Kate na letalu spozna očarljivega sopotnika Holdna. Učiteljica Julia se zaljubi v dr. Harrisona Copelanda, a ne ve, da je poročen. Varuška Grace namerava medtem za valentinovo izgubiti nedolžnost s svojim fantom Alexom.

‘Ta nora ljubezen’

Štirideset-in-nekaj-letni Cal Weaver živi ameriške sanje: dobra služba, lepa hiša, pridni otroci in zakon s srednješolsko ljubeznijo. A ko spozna, da ga žena Emily vara in hoče ločitev, se popolno življenje čez noč sesuje v prah. Še huje: v svetu samskih moških se Cal, ki že desetletja ni bil na zmenku, počuti kot riba na suhem. Večere med samopomilovanjem preživlja v lokalnem baru, kjer ga pod okrilje vzame čedni tridesetletni osvajalec ženskih src, Jacob Palmer. Da bi mu pomagal pri težavnem začetku v novo življenje, mu poleg stilske preobrazbe daje tudi nasvete pri spogledovanju, pogovoru in mu pomaga znova odkriti možatosti. Cal in Emily nista edina, ki iščeta ljubezen na napačnih krajih: Calov 13-letni sin je nesrečno zaljubljen v svojo 17-letno varuško Jessico, ki se po drugi strani zagleda v Cala. In kljub njegovi zunanji preobrazbi ter novim ljubezenskim uspehom je njegovo srce tisto, ki ga vodi nazaj v preteklost.

‘Beležnica’

Na začetku zgodbe se odpravimo v Severno Karolino leta 1940. Spoznamo mlada Allie Hamilton in Noaha Calhouna, ki se zaljubita in preživita skupaj brezskrbno poletje. Ob koncu poletja morata zaradi vojne in različnih obveznosti končati svojo romanco. Dolga leta kasneje srečamo Noaha, kako hodi v dom za ostarele, kjer Allie, ki izgublja spomin, bere zapiske iz beležnice. Pripovedovanje o noro zaljubljenem mladem paru v Allie obudi spomine na mladost in stara čustva.