Imate kaj za pusta hrusta? Z vami bomo vse do pusta delili krasne, preproste in izvedljive DIY pustne kostume, da pričarate široke nasmehe na obrazu vaših otrok ali pa se nekoliko pozabavate kar sami, s svojimi prijatelji!

Tokrat smo izbrali BALON in HOBOTNICO!

Vse kar potrebujete je: škatla, trakovi, baloni polnjeni s helijem, vrvice, škarje, lepilo, kreativnost in domišljijo!

Začnete tako, da izrežete dno v škatli (ali košari), tako da se prilega nogam in da se lahko normalno premikate. Nato povežite dva po dva vogala tako, da lahko škatlo nosite na ramenih (lahko pa uporabite palice, kar naredi strukturo precej bolj stabilno). Nato trakove povežite še na hrbtu, tako da lahko na hrbtu pripnete še balone. Nato pa pride do vaše kreativnosti in domišljije, oblepite škatlo po vašem okusu, dodajte kakšne dodatke in naj vaš kostum resnično izstopa.

Vse kar potrebujete so: 4 pari nogavic, nepredelan bombaž za polnjenje, pas, majica, kapa, varnostne sponke, filc, škarje, lepilo, kreativnost in domišljijo!

Začnete tako, da 3 pare nogavic napolnite z nepredelanim bombažem in tako dobite 6 parov nog! S polnjenjem končajte v razkoraku, da lahko zgornji del nogavic lepo zaprete. Nato nogavice ovijte na pas in zavarujte z varnostno sponko. Nato iz belega in črnega filca izrežite oči za hobotnice in jih bodisi zašijte ali prilepite na kapo po vaši izbiri. Nato izberite majico, ki barvno paše k nogavicam. Oblecite preostali par nogavic, ostale pa si skupaj s pasom nadenite nase. Za piko na i, dodate še kapo z očmi! Preprosto!

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

PUST 2021: Elza ali Bambi?