Vaš delovni teden je tako napolnjen, da skorajda ne najdete časa za sprostitev in pomiritev.  Znano?

Tudi če ste čez ves dan polno zaposleni, imate otroke in povrhu opravljate še gospodinjska opravila doma, se kljub temu najde nekaj časa, ki ga lahko izkoristite po svoje. Za vas smo zato zbrali nekaj idej, kako lahko kakovostno preživite tisto prosto urico, ki si jo morate vzeti samo zase!

Sproščujoča vožnja

Ali ste vi za volanom ali ne, morda se na delo in domov vozite z javnim prevozom – veliko ljudi priznava, da jih prav čas, ki ga preživijo na tej vsakodnevni poti, sprosti. Ravno dovolj, da po službi pomirijo misli in se vrnejo domov sproščeni.

Nazaj k naravi

Peljite na sprehod domačega kosmatinca, se crkljajte z mačko, opazujte ptiče, ki žvrgolijo na drevesu pred vašim oknom, odpravite se na vrt … Narava takoj pomiri razdražene misli in duha.

Sončna energija

Dnevi so vedno daljši in s tem imate več možnosti, da ujamete tople sončne žarke. Verjemite, potem ko ste ves dan preživeli v pisarni, bodo na vas delovali zelo spodbudno.

Bodite aktivni

Se vam res zdi tako nemogoče vključiti vsaj minimalno telesne aktivnosti v še tako natrpan urnik? Tisto urico, ki bi jo sicer preživeli pred televizorjem ali doma za računalnikom, raje preživite na prostem ali kako drugače – le da v gibanju. Če boste telo tudi fizično utrudili, boste boljše spali.

Zabava

Ne vdajajte se dolgčasu, ampak počnite kaj zabavnega. S prijatelji ali družino se odpravite na kolo, plešite, raziskujte domače mesto in sosednje kraje, preizkusite nov recept …

Odpotujte v drug svet …

… ki ga ponujajo knjige! Še niste člani lokalne knjižnice? Potem je skrajni čas, da se vpišete, si izposodite žanr, ki vas zanima, in se odpravite na klopco v parku ter z mislimi odpotujete v daljne kraje …