Tudi ko ste udobno nameščeni v naslanjaču, vaš organizem pridno dela in porablja kalorije. Kako? Za to skrbi vaša presnova. Zbudite jo z našimi preprostimi nasveti!

Ko se zbudite

Med nočnim počitkom se umiri tudi vaša presnova, zato jo je treba zjutraj zbuditi – prav tako kot se zbudite vi. Takoj ko vstanete, si vzemite dve minuti in naredite nekaj razteznih vaj, da spodbudite cirkulacijo krvi.

Prav tako pa ne pozabite na zdrav zajtrk, le tako boste namreč ‘naučili’ metabolizem, da začne že zgodaj zjutraj svoj delovnik. Odlična izbira so ovseni kosmiči s posnetim mlekom, kaki s skuto, jabolko in rezina polnozrnatega kruha z domačo marmelado.

Jutranji sprehod

Naj bo to s psom, ki ga peljete na jutranji sprehod, ali če parkirate malo stran od delovnega mesta in se sprehodite do pisarne. S hojo boste sporočili presnovi, naj deluje hitreje – in porablja več kalorij!

Skodelica kave

Ko pridete v pisarno, si brez slabe vesti privoščite skodelico kave. Znano je, da kofein spodbudi metabolizem. Pazite le, da si je ne sladkate preveč.

Na delovnem mestu

Dolgotrajno sedenje upočasni prebavo, zato se dvignite s stola, kadar koli imate priložnost – odpravite se po kozarec vode, na stranišče, vzemite si petminutni odmor in se sprehodite okrog stavbe in nadihajte svežega zraka, namesto da pokličete sodelavca po telefonu, pojdite do njegove pisarne.

Malica

Že res, da je masleni rogljiček zelo okusen z belo kavo, toda za vašo presnovo bo veliko bolje, če boste za malico v službi izbrali zdrava živila z veliko vlakninami. Že zjutraj si pripravite korenček, ga vrzite v torbo in pohrustajte ob malici.

Dobra izbira je tudi sveže sadje: jabolko, mandarine, banana … Brez slabe vesti lahko pojeste tudi sendvič, a naj bo iz polnozrnate štručke, pustih piščančjih ali puranjih prsi, z lahkim sirom in zelenjavo.

Voda, voda, voda!

Na pisalni mizi imejte vedno kozarec z vodo in pazite, da bo ta vedno na voljo. Ni vam treba naenkrat popiti velike količine, skozi delovni dan jo ves čas počasi srkajte po požirkih.

MORDA BI VAS ZANIMALO TUDI …

TUKAJ preverite, zakaj bi morali vsak dan uživati  vodo z limono.