Študent Anže Kuplenik je najmlajši MasterChef Slovenija!

Anže Kuplenik, zmagovlec šova MasterChef Slovenija 2019 (foto: POP TV)!

V epskem finalu sta se pomerila srčna 51-letna gospodinja Sanja Sirk in inovativni 20-letni študent Anže Kuplenik, ki si na začetku oddaje ni niti približno predstavljal, da bo na koncu slavil prav on. Preberite, kakšni so bili njegovi občutki po zmagi, kako namerava porabiti 50 tisoč evrov in kakšni so načrti za prihodnost.

Anže Kuplenik in Sanja Sirk, finalista in prijatelja (foto: POP TV).

Kakšni so bili prvi občutki po zmagi?

Občutki so bili neverjetni. Določenih stvari  se sploh ne spomnim. Vem, da sem padel na kolena in da so se domači v krogu objeli. Ostale stvari so zelo meglene. Bil sem kar v šoku, stvari nisem takoj dojel. Kmalu sem se ob vseh čestitkah začel zavedati, občutek je bil res nor. Vau, kaj mi je uspelo, kaj sem dosegel in to zgolj pri dvajsetih letih.

Si si pred vstopom predstavljal, da boš iz študentske kuhinje postal MasterChef zmagovalec?

Ne, nikoli. Tudi predstavljati si nisem mogel. V samo tekmovanje se nisem podal z mislijo na zmago, ampak sem si sproti zadajal cilje – tako bi bil ob predhodnem odhodu zagotovo manj razočaran. Šel sem korak za korakom. Prvi cilj je bil, da šova ne zapustim med prvimi tremi, nato so bili cilji top 10, top 8, top 5, top 3 in na koncu zmaga. Je pa kdaj tekom tekmovanja definitivno misel ušla tudi proti zmagi.

Veselje ob zmagi (foto: POP TV).

Kako boš porabil denarno nagrado 50.000 evrov?

Z družino se bomo odpravili na potovanje, zagotovo bo pasalo malo oddiha. Potrebno bo kupiti vso kuharsko opremo in se zagotovo še marsikaj naučiti ter vse znanje nadgraditi. Zato bi denar izkoristil tudi za kakšno šolanje v tujini.

Kakšni so plani za naprej? Ostajaš v kuhinji?

Dejanskih kuharskih planov nimam, saj si ne znam predstavljati, kaj vse me čaka. Prepustil se bom toku, izkoristil čim več ponujenih priložnosti, saj se želim v enem letu izkazati, da bom lahko iz tega tržil tudi kasneje. Definitivno bom ostal v kuharskih vodah. Pomemben mi je tudi študij, želim si ga čim prej dokončati.

Zapletena sladica, ki je odločala o zmagi (foto: POP TV).

Ali se tudi vi dobro znajdete v kuhinji? Prijave za novo sezono MasterChef Slovenija so že odprte, prijavite pa se lahko TUKAJ!