V tej vročini vam svetujemo, da se na izlet odpravite tja, kjer so temperature nekoliko nižje in se lahko sploh varno gibate.

Ko se odpravite na izlet, ne pozabite na zadostne količine vode.

Ugodna klima vas tudi v vročih poletnih mesecih čaka na Rogli, kjer ne manjka tako pohodniških kot kolesarskih poti, tokrat pa vam razkrivamo krožno pot, ki vodi do čudovitega Lukovega slapa. Zares prijeten 3-urni izlet, primeren tudi za družine z otroki!

Lukov slap (Velika Mislinja)

Krožna pot: Hotel Planja – Kraguljišče – Velika Mislinja (Zgornja Komisija – Lukov slap – Ostruščica – Hotel Planja

Dolžina: 7,5 km

Čas: 3 ure

Težavnost: srednje težka

Zanimivosti: Smučarsko-tekaški center pri Hotelu Natura, zapuščena pastirska vas Zg. Komisija, Lukov slap, planje s spominskim obeležjem II. svetovne vojne

Opis poti: Od Hotela Planja gremo po cesti proti Zrečam. Na levem ostrem ovinku zavijemo desno v gozd in sledimo poti za Mislinjo oz. Lukov slap. Na Kraguljišču sledimo oznakam za Lukov slap in zavijemo po poti desno navzdol. Prečkamo cesto in se po gozdni poti spuščamo do približno 1.000 m nadmorske višine. Zopet pridemo na makadamsko cesto, kjer je sotočje dveh rek. Tu zavijemo po cesti navkreber. Pridemo do zapuščene vasi Zg. Komisija oz. Velika Mislinja, kjer so v preteklosti domovali pastirji, drvarji in gozdarji. Namesto po cesti proti Rogli zavijemo desno skozi vas. Od tod je 10 min hoda do Lukovega slapu. Od tam se vrnemo do prvega križišča, kjer je na kamnu oznaka za Roglo in pot nadaljujemo po gozdni poti z Lovrenških jezer do hotela Planja.

P.S.: pot je primerna tudi za nordijsko hojo in tek.

Pot, ki vodi do fotogeničnih Lovrenških jezer.

Obvezno si oglejte še …

Super enodnevni izlet: Lovrenška jezera

Naročnik objave je Unitur d.o.o.