Jutra so lahko za tip ljudi, ki se zjutraj počutijo zelo zaspano in utrujeno, precej težka. Takšni posamezniki velikokrat poročajo o razdražljivosti in napetosti skozi ves dan. In seveda, težko se je počutiti veselo, le ste preutrujeni in pod stresom – in veliko od tega je na žalost, izven našega nadzora. Toda strokovnjaki trdijo, da obstajajo preproste navade, ki jih lahko naredimo zjutraj, ki močno vplivajo na naše razpoloženje in počutje skozi ves dan.

Gre za preproste reči, ki lahko pomagajo izboljšati splošno duševno počutje posameznika. Ste pripravljeni na vpogled v svojo vsakodnevno srečo in v dan vključiti nekaj novih praks, ki vam lahko izboljšajo razpoloženje? Tukaj so štiri strategije, ki jih je potrebno upoštevati!

Izberite si velnes navado in jo povežite z jutranjim ritualom, ki ga že imate

Vzemite si nekaj časa za meditacijo, ali pa začnite z jogo takoj zjutraj – vključitev vadbe v vaš vsakdan lahko pripomore k večji sreči. Morda vsako jutro preživite nekaj časa pred oknom in se zazrite v svoj najljubši kotiček izven stanovanja. Globoko dihajte, medtem ko na sprehod odpeljete psa ali pa se raztezajte, medtem ko si pripravljate zajtrk. Morda preberete 10 strani knjige preden pospravite posteljo. Doslednost je ključ do sreče. Začnite počasi in gradite postopoma.

Odstranite telefon iz sobe

Noben zaslon ne sme biti dobrodošel v spalnici. In to zato, ker če zjutraj najprej posežete po telefono (tablici, računalniki, televizorju), resnično povabite zunanji svet, da najprej narekuje vaše razpoloženje. Obstajajo dokazi, da zasloni ovirajo srečo, saj bi naj pogosta uporaba družbenih medijev, na dolgi rok, poslabšala razpoloženje. Poleg tega lahko zaslov ovira spanje, kar je globoko povezano s splošnim počutjem ljudi.

Pogovarjajte se sami s seboj

Veliko ljudi preživi čas v pogovorih sami s seboj, še posebej, kadar so razburjeni ali v stresu. Velikokrat si sami otežimo kakšno nalogo, ker se prepričujemo, da nam le-ta ne bo uspela ali pa se nam bo kje zalomilo. Ponavadi smo tudi sami tisti, ki si rečemo, da ima dan premalo ur in da vsega ne bomo mogli opraviti. Zato se pogovarjajte s seboj, povejte si da ste odlični, da zmorete in da naloge v službi niso za vas nobena ovira.

Vključite hvaležnost

Hvaležnost je ena najmočnejših navad. Hvaležnost prispeva k izboljšanju fizičnega zdravja, kar pa prispeva k splošnim občutkom sreče. Obstaja veliko različnih načinov, kako hvaležnost vključiti v svojo jutranjo rutino. Je zelo preprosto! Mnoge religije opravijo jutranjo molitev in ne glede na to, ali ste verni ali ne, si vsako jutro povejte, za kaj ste hvaležni!

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

4 preproste navade za dobro počutje, ki jih vpeljite v svoj vsakdan