Se vam zdi, da ste zadnje čase nesrečni? Se pogosto obremenjujete s preteklostjo in ne morete uživati v trenutku? Čas je, da preusmerite svojo pozornost in začnete razmišljati bolj pozitivno!

Po jutru se dan pozna in to še kako drži

Vsako jutro, ko vstanete, se zelo dobro pretegnite. Na tak način boste odprli svoj prsni koš in tudi um, ki bo bolj dovzeten. Nato pospravite posteljo, da boste že zjutraj neko opravilo uspešno zaključili, hkrati pa se ljudje bolje počutimo v urejenem okolju.  Popijte kozarec vode, pripravite si bogat in okusen zajtrk ter če vam čas dopušča, še malo pomigajte (dovolj je že nekaj minut, da aktivirate svoje telo).

Dajte vse iz sebe

Vse, kar vas teži, zapišite na list papirja in ne bodite skopi z opisovanjem svojih občutkov. Morda se vam bodo problemi, ko boste o njih prebirali, naenkrat zdeli manjši ali boste prej poiskali rešitev. Zaupajte se svojemu partnerju, dobremu prijatelju ali članu družine. Dajte iz sebe jezo in negativne občutke, zjočite se, sprostite negativno energijo. Gotovo se boste takoj počutili bolje!

Gibajte se

Vsak dan se gibajte vsaj 30 minut, najbolje na svežem zraku. Odpravite se v naravo, na daljši sprehod s hišnim ljubljenčkom, tecite, preskakujte kolebnico, vpišite se na vodeno vadbo in se spotite. Boste videli, kako lažje in bolj sproščeno se boste počutili po rekreaciji, ko boste iz sebe spravili slabo energijo in hkrati naredili nekaj za vašo fizično pripravljenost in imunski sistem.

Izogibajte se ljudem, ob katerih se ne počutite dobro

Vsem ljudem ni usojeno, da bi ostali v vašem življenju. Če se ob nekom ne počutite dobro in vas ta občutek spremlja še, ko več niste s to dotično osebo, vam očitno ne ustreza. Nekateri razlog poznajo, drugi ne, a ne imejte občutka slabe vesti, če z določenimi osebami (seveda na nek prijazen način) prekinete stike. Še posebej pa se izogibajte ljudem, ki vas ne podpirajo, ampak dajejo v nič. Takšnih ljudi ne postrebujete ob sebi.

Bodite hvaležni

Gotovo je v vašem življenju veliko stvari, za katere ste lahko hvaležni. Večkrat na dan, še posebej pa pred spanjem, se spomnite na ljudi, ki so v vašem življenju in jih imate radi. Bodite hvaležni za hrano, za topel dom, za dogodke iz preteklosti, ki so vas osrečili. Bodite hvaležni za svoje zdravje in bodite prijazni. Do vseh. Tako boste na ta svet oddajali pozitivno energijo, ki se vam bo prej kot slej vrnila z veliko mero SREČE – ki pa jo seveda vsak posameznik doživlja po svoje.

 

Write A Comment