Ste tudi sami navdušeni nad rožami v stanovanju? Se vam zdi, da jih imate še vedno premalo? Bi si radi ustvarili majhen botančni vrt? Spremljate vse Instagramm profile, ki so povezani z rožami? Nato pa se spomnite, da imate doma mačko, ki je zelo radovedna in je ne zanima katero rožo grize? Za vse, ki imate doma mačke je pomembno, da kupite rastline, ki so popolnoma varne za mačke (čeprav ni nikoli priporčljivo, da jih uživajo).

Obstaja kar nekaj mačkam prijaznih netoksičnih sobnih rastlin, kar pomeni, da vam ni treba skrbeti, če se bodo odločile kak list oglodati, ko ne gledate v njeno smer.

MAČJA TRAVA

Zelena trava je bila dobesedno narejena z mislijo na mačke. Gre za rastlino polno hranil, ki jo lahko mačka uživa. Pazite, da jo hranite stran od drugih sobnih rastlin, da bo mačka vedela, da je to edina rastlina, ki jo lahko dejansko je!

POPORVKASTA PILEJA

Nekateri vidijo palačinke, spet drugi NLP-je, mi pa v tej lepoti vidimo le prikupne liste v obliki kovanca. Tedensko jo zalivajte in položite na okensko polico, tako da lahko vpije veliko neposredne svetlobe

KALATEJA FREDIE

Kontrastne črte res naredijo vtis. Listi se zvečer zapirajo kot roke pri molitvi in se ponovno odprejo ob dnevni svetlobi. Ta sobna rastlina zahteva več doslenosti, zato poskrbite, da bo zemlja vlažna in da bo dobila veliko svetlobe.

PTIČJE GNEZDO PRAPROT

Ta mehka zelena rastlina odlično uspeva tudi v kopalnicah, saj ljubi vlago in ne potrebuje veliko naravne svetlobe.

PALMA SREČE

Na tej palmi res ne raste kokos, vendar je še vedno privlačna in lahko zraste tudi do več kot šest metrov. Je odporna, a pazite, da enkrat tedensko dobi dovolj neposrednega sonca in vode.

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Naredite sami: Vlažilna oljna kopel