Predstavljamo vam 5 zdravih navad, s katerimi na delovnem mestu ne boste več pridobivali odvečnih kilogramov.

Prinesite si svojo malico

Pozabite na hrano iz avtomata, hitro pripravljene sendviče, hamburgerje in podobno hitro prehrano. Že zvečer si doma pripravite malico za naslednji dan v službi: to je lahko denimo hladna rižota, ki vam je ostala od kosila, solata, korenček in jabolko, navadni jogurt s sadjem … Tako boste lažje prevzeli nadzor nad tem, kaj jeste v službi.

Gibajte se

V času malice ne brskajte po facebooku in spletnih trgovinah, temveč pojdite ven. Dnevi so vedno lepši in toplejši, zato si privoščite krajši sprehod do bližnjega parka, potem pa v miru pojejte malico.

Mentol

Po malici si umijte zobe ali žvečite mentolov žvečilni gumi brez sladkorja. Tako boste preprečili konstantno željo po prigrizkih.

Zdravi prigrizki

Namesto čipsa, krekerjev, čokoladic, rogljičkov in podobnih nezdravih živil imejte raje v predalu ali hladilniku manjšo zalogo zdravih prigrizkov, kot so suhe fige, oreščki, semena, na trakove narezana zelenjava, jabolko, banana … Ko vas popade lakota, posezite po teh.

Veliko vode

Ali veste, da ima kozarec sadnega soka, ki ga kupite v trgovini, kar 120 kalorij? In če spijete pet kozarcev soka na delovnem mestu, ste zaužili dodatnih 600 kalorij, kot jih ima manjše kosilo! Kalorije raje prihranite za obrok in namesto sokov in gaziranih pijač pijte vodo ali nesladkan čaj.

Write A Comment