Če bi si ves čas prizadevali živeti zdravo in bili fit, se to morda sliši precej zamudno, kajne? Naša življenja so kar zasedena, sama po sebi, zato je nemogoče delovati v skladu s težnjami fitnes blogerjev in velnes gurujev. Po drugi strani pa si vsi zaslužimo, da se počutimo odlično in ohranjamo naše telo in um srečno! Osvojite nekaj majhnih, zdravih in doslednih navad, s katerimi si lahko spremenite življenje!

Strokovnjaki so spregovorili o najpreprostejših in najučinkovitejših spremembah, ki jih lahko osvoji vsaj posameznik ter jih doda k svoji rutini, da se napolni z energijo, se počuti čudovito in bolj zdravo.

Poiščite način, kako svojemu dnevu dodati korake

Raziskave ugotavljajo, da ljudje preveč sedimo, zato je pomembno, da čimveč hodimo takrat, ko to lahko. S tem okrepimo svoje srce, duševno in fizino zdravje. Parkirajte na koncu parkirišča in se sprehodite do vhoda pisarne, izstopite eno postajo prej, namesto elektronske pošte se sprehodite do sodelavca.

BODITE – zgolj pet minut na dan

Strokovnjaki verjamejo, da je pomembno, da imamo čas zase, trenutki, ki jih preživimo popolnoma sami, so namreč v današnji družbi zelo dragoceni in redki. Zato si vzamite nekaj minut od družbenih medijev, dela, zabave in drugih ljudi – to je namreč pomembno za duševno zdravje!

Naj bo spanje vaša glavna, prednostna naloga

Spanje je ena najpomembnejših dejavnosti človeškega telesa, saj med spanjem telo okreva in se celi. Povprečna odrasla oseba potrebuje od 7 do 9 ur spanja, da si zagotovi dovolj energije za dan. Zadostno spanje pa pomaga preprečiti depresijo in ohranja stresne hormone, ki preprečujejo prenajedanje, vnetja in željo po sladkorju.

Napolnite svojo steklenico z vodo

Večina nas ne pije dovolj tekočine. Voda je, preprosto, nujna! Pomaga, da je vaša koža videti sveža, iz telesa odplakne strupe in pomaga pri vzdrževanju zdravih črevesnih funkcij in varuje mišice pred utrujenostjo. Presenečeni boste, kako drugače se boste počutili, ko boste hidrirani.

Naredite nekaj globokih vdihov

60 sekund osredotočenega, neprekinjenega dihanja, lahko združite s katerokoli drugo dnevno navado, ki je že del vaše rutine. S tem boste bolj osredotočeni, polni pozitivne energije in lažje boste obvladovali stres in tesnobo!

Izberite raje zdravo sestavino

Tudi če ste zelo zasedeni in imate le malo časa za prehranjevanje, naj bo en vaš obrok v dnevu zdrav, lahko je to seveda tudi prigrizek. Pojejte jabolko, banano, zelenjavno juho ali pest oreščkov. S tem si boste dokazali, da ste sposobni, da zaživite bolj zdravo.

Govorite resnico. Čim pogosteje!

Naj se vaše besede in dejanja uskladijo z vašimi temeljnimi prepričanji. To vam bo prineslo mir in občutek svobode. Morda se zdi zahtevno, a verjemite, da vas laganje in neupoštevanje načel zdela, tako psihično, kot fizično!

MORDA VAS ZANIMA TUDI

To so odlične ideje za popestritev vašega balkona!