Nižje temperature in mrzli veter sta pogosto krivca za popokane in poškodovane ustnice. Zbrali smo 7 nasvetov, kako lahko ohranite mehke in privlačne tudi v hladnem delu leta.

Nežen piling

Poskrbite za dobro prekrvavitev ustnic, tako da jim enkrat do dvakrat na teden privoščite nežen piling. Žličko sladkorja zmešajte s pol žličke oljčnega olja in to z mehkimi gibi vrtite v ustnice, potem pa sperite z mlačno vodo. Ustnice bodo navlažene in nahranjene.

S čim umivate obraz?

Izdelke, ki jih uporabljate za čiščenje obraza, so morda dobri za vašo kožo, vendar izsušujejo ustnice. Še posebno tisti, ki vsebujejo salicilno kislino. Preden začnete umivanje, na ustnice nanesite brezbarvni balzam in jih tako zaščitite.

Balzam

Imejte ga vedno pri roki! V torbici, na pisalni mizi v službi, na nočni omarici, na polički v kopalnici. Tako se boste prej spomnili na redno uporabo.

Pazite na prehrano

Saj poznate nadležen občutek na ustnicah, ko pojeste porcijo čipsa ali pokovke? Zelo začinjena in slana prehrana jih lahko poškodujeta. Omejite tovrstne jedi ali pred zaužitjem na ustnice nanesite nevtralni balzam.

Jezik za zobe!

Ko smo izpostavljeni mrazu in vetru, ki še bolj izsušita kožo in ustnice, se pogosto zalotimo, da jih vlažimo z jezikom. Ne počnite tega, s tem boste stvar samo še poslabšali. Raje nanesite kakovosten balzam s karitejevim maslom.

Uporabljate pravo šminko?

Pomembna je izbira kakovostnih izdelkov. Tudi mat šminko raje zamenjajte z bolj kremnimi in vlažilnimi izdelki. Ustnice bodo dlje navlažene in zaščitene, vi pa jih boste nehali oblizovati zaradi izsušenosti.

Kaj pa zaščita pred soncem?

Tudi v hladnejših mesecih morate ustnice zaščititi pred škodljivimi UV-žarki, še posebno če se odpravljate v hribe ali na smučanje, tam je namreč sonce močnejše.