HOFERjevi dobrodelni Nasmeškotki so med prazničnim časom že četrto leto zapored delili nasmehe in obenem zbrali 21.039 evrov. V letošnji akciji je bil zbran najvišji znesek do sedaj, sredstva od prodaje pa so tokrat namenjena kritju oskrbnin v dijaških domovih za dijake iz socialno šibkih družin pod okriljem programa Botrstvo v Sloveniji.

Čarobna moč dobrodelnega piškotka Nasmeškotka je v decembru pričarala nasmehe na obraze naših bližnjih in mladostnikov v stiski pod okriljem programa Botrstvo v Sloveniji. Sredstva od prodaje Nasmeškotkov, ki so bili od sredine novembra na voljo v trgovinah HOFER po ceni 1 evro, so šla v roke Botrstva za pomoč pri kritju oskrbnin v dijaških domovih. Dijakom bodo tako lahko olajšali dostop do želene izobrazbe ter jim omogočili lepšo prihodnost.

Dobrodelnost in nasmeh z roko v roki za lepšo prihodnost

Ob prejemu HOFERjeve donacije v Dijaški sklad je Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje, povedala: “Veseli nas, da bomo lahko skupaj z Nasmeškotkom pomagali mladostnikom uresničiti njihov izjemen potencial, s tem pa izpolnitev želja za izobraževanje v želeni smeri. Verjamemo, da bodo zato imeli svetlo prihodnost in bodo lahko v oporo svojim družinam.

 

HOFER je skupaj z Botrstvom v Sloveniji od leta 2014 ustvaril mnogo lepih zgodb in skupno v dobrodelne namene doniral že več kot 680.000 evrov.

 

Deljenje nasmehov je potekalo tudi preko družbenih omrežij, kjer je letošnji ambasador Nasmeškotkov, Peter Poles, skozi serijo video objav “Nasmeškotek leta” delil nasmehe in osrečeval gledalce. Zmagovalce nagradne igre je obdaril v kategorijah Nasmeškotek leta za dobro dejanje, Nasmeškotek leta za nasmejan konec zgodbe, Nasmeškotek leta za praznično vzdušje, Nasmeškotek leta za najboljšo novoletno zaobljubo in Nasmeškotek leta 2020, ob tem pa je povedal: “Vedno znova me pomirja dejstvo, da znamo za pravi namen res stopiti skupaj in si medsebojno pomagati. Nasmeškotek v sebi nosi še prav poseben čar – je lep, okusen in vedno pričara še vsaj en dodaten nasmeh. Zato sem res vesel, da sem skupaj z njim razvedril tudi obraze mladostnikov, ki bodo prejeli sredstva od prodaje za pomoč pri kritju oskrbnin v dijaških domovih in bodo tako lažje sledili svojim sanjam.

Tudi tokrat so slastni Nasmeškotki nastajali v ustvarjalnici družinskih dobrot z več kot 25-letno tradicijo, pri dolgoletnem HOFERjevem dobavitelju – družinski keksarni Delakorda. Letos pa so Nasmeškotki prvič ponujali možnost osebnega posvetila na okolju prijazni embalaži in poskrbeli, da je bilo deljenje nasmehov še bolj osebno.

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

9 stvari, ki se jih je treba znebiti v novem letu