Kar vnašate v svoje telo, se odraža tudi na vaših laseh. Vključevanje beljakovin in kompleksnih ogljikovih hidratov v vašo vsakodnevno prehrano lahko pripomore k zdravim in sijočim lasem.

Skrivnost ustrezne prehrane za vzdrževanje zdravih las je v ravnotežju. Za sijoče lase potrebujete ravno pravo mešanico beljakovin, kompleksnih ogljikovih hidratov in vitaminov ter mineralov.

GOVEDINA

Če nimate previsokega holesterola, strokovnjaki priporočajo, da jeste rdeče meso dvakrat na teden za optimalno zdravje vaših las. Ne samo, da goveje meso vsebuje beljakovine, ki jih potrebujete, v njem se skrivajo tudi vitamin B, železo in cink.

JAJCA oz. BELJAKI

Če ne jeste mesa, si privoščite jajčne beljake.

RJAV KRATKOZRNAT RIŽ

Kompleksni ogljikovi hidrati vas napolnijo z energijo za dalj časa. Rjav riž vsebuje veliko vitamina B in še nekatere druge vlaknine, ki so prav tako dobre za vaše lase.

SKUTA

Ko nimate prav veliko časa, si za zajtrk ali kosilo privoščite skuto z nizko vsebnostjo maščob, ki vsebujejo polno beljakovin. Seveda z vrsto svežih jagod za dodatno energijo. Skuta je tudi odličen vir kalcija.

SLANINA

Kljub temu da slanina ne slovi kot najbolj dietna hrana, pa lahko majhna porcija vaše lase obogati z vitaminom B, cinkom in beljakovinami.