Kumarice so zakon! So okusne in zdrave ter pomagajo pri izgubi odvečnih kilogramov, z njimi pa lahko poskrbimo tudi za svež videz.

95 odstotkov vode

Kumarice vlažijo telo in odpravljajo strupe, saj jih v 95 odstotkih sestavlja voda. Obenem vsebujejo tudi vitamine, ki so vedno dobrodošli. Toda največ jih je prav v lupini, zato je ne zavrzite. Kumare so bogate z bazičnimi rudninami, zlasti kalijem, magnezijem in kalcijem, pa tudi selenom.

Za zdravje

V telesu učinkujejo bazično, zato so odlična hrana za dosego primernega kislinsko-bazičnega ravnovesja. Prav tako pospešujejo izločanje vode, čistijo sečne in prebavne poti ter dobro vplivajo na obremenjena jetra in žolčnik.

Lepotni tretma

Blagodejno vplivajo na lase in kožo. Iz soka lahko pripravite odličen čistilni tonik za obraz, s kolobarji hladnih kumaric pa boste učinkovito odpravili zabuhel videz oči in podočnjake.

Za lepotni tretma pa ni pomembna samo njihova zunanja uporaba, temveč jih je dobro vključiti tudi v jedilnik. Ker vsebujejo veliko vode, dobro hidrirajo organizem, povrhu pa v telesu delujejo bazično, kar ima pozitiven vpliv tudi na lepšo in bolj gladko kožo ter močnejše lase. Lupino lahko uporabite tudi za lajšanje draženja na koži.

Hujšanje

Če ste odločeni shujšati nekaj kilogramčkov, so kumarice tudi tukaj vaše močne zaveznice. Voda in vlaknine telesu pomagajo, da se osvobodi vseh strupov, ki se nalagajo v njem, povrhu pa izboljšujejo prebavni sistem.

TUKAJ preverite še, kje vse se skriva sladkor in katerim jedem se je za to bolje izogibati.