Čokolada in rože! Vse to je prijetno in romantično, a zanesljiva pot do srca je nedvomno romantična sladica. Konec koncev, ali je sploh pravo Valentinovo brez kančka sladkorja? Domače sladice pa so tudi odlična darila za prijatelje, družinske člane in vas same! Praznujte Valentinovo, dan ljubezni z ljubeznijo ob prvem ugrizu!

PREPROST ČOKOLADNI MOUSSE Z DROBTINAMI ROGLJIČKA

Pozdravite svojo novo najljubšo čokoladno sladico, preprost čokoladni mousse z izjemnim
posipom!

Kaj potrebujete:
– žlice sladkorja,
– 480 ml smetane za stepanje,
– 275 gramov temne čokolade (najbolje kapljic),
– žlička vanilijevega ekstrakta,
– 2 francoska rogljička (najbolje stara 2 dni),
– sol.

Sladkor in 180 ml smetane segrejte v majhni ponvi na srednji temeperaturi. Pogosto mešajte, dokler se sladkor ne raztopi popolnoma (približno 3 minute). Odstranite s toplote. Dodajte čokoladne kapljice in vanilijo, mešajte, dokler se ne stopi in dobite gladko zmes. Pustite, da se ohladi. Preostalih 300 ml smetane stepajte, približno 2 minuti, da nastanejo srednje trdi vrhovi. Mešanici čokolade dodajte stepeno smetano v treh etapah, po vsakem dodajanju nežno vmešajte smetano, dokler ni popolnoma gladko. Mešanico moussa razporedite v posodice ali kozarce in pokrijte s plastično folijo, pustite da se zgostijo (vsaj 2 uri). Pred postrežbo segrejte pečico na 180, vmes rogljičke natrgajte (lahko uporabite tudi mešalnik) ter jih razprostrite po pekaču in pecite do hrustljavega.

Pred postrežbo mossue nekoliko segrejte na sobno temperaturo, nato dodajte drobtine in po vrhu še posujte malo soli.

ČOKOLADNI FONDUE

Kaj potrebujete:
– 180 ml sladke smetane,
– 450 gramov mlečne ali temne čokolade v koščkih,
– 350 gramov svežih jagod,
– 4 mandarine,
– 3 veliki kiviji,
– ananas,
– ostalo sadje po želji.

V majhni ponvi, na majhnem ognju, segrejte smetano in čokolado. Mešajte, dokler se čokolada ne stopi. Vse skupaj vlijte v fondue skledo za serviranje in spodaj dodajte čajno svečko, da se čokolada ne ohladi. Vso sadje narežite na malo večje kose, da jih boste z lahkoto potapljali v čokolado!

ČOKOLADNI SUFLE

Kaj potrebujete za 4 sufleje:
– 240 ml mleka,
– 25 g gustina (koruznega škroba),
– 3 rumenjake,
– 150 g temne čokolade,
– 180 g beljakov,
– 85 g sladkorja,
– maslo in sladkor v prahu za modelčke.

Mleko, gustin, 10 g sladkorja in rumenjake z mešalnikom zmešajte v gladko maso, ki jo nato zlijte v kozico in kuhajte, vse dokler ne dobite slaščičarke kreme – gosto kot puding. Z vročo kremo nato prelijte na koške narezano čokolado, ponovno morate dobiti gladko zmes. Beljake in preostali sladkor stepite v čvrst snega, ki ga nato vmešate v čokoladno kremo. Pripravljeno maso dajte v modelčke, namaščene in sladkane. Robove dobro očistite in s prstom pomažete ob robu, da dobite kanalček v sufleju. Pečete 13 minut na 190 stopinj. Postrezite s kepico vanilijevega sladoleda in vročimi malinami, za še slajši posladek!

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

6 načinov, kako si pripraviti valentinovo praznovanje doma