Mariah Carey je za revijo People priznala, da že skoraj dve desetletji živi z bipolarno motnjo.

Foto: @mariahcarey, instagram

Z bipolarno motnjo, ki zaradi motnje v delovanju možganov povzroča nepredvidljiva nihanja razpoloženja, so jo diagnosticirali že leta 2001, potem ko je bila hospitalizirana zaradi fizičnega in psihičnega zloma. “Takrat nisem želela verjeti. Tako sem se bala, da bom izgubila vse, da sem se odločila, da je edini način, kako to prebrodim, ta, da se s tem niti ne ukvarjam. Še do nedavnega sem živela v zanikanju, izolaciji in v neprestanem strahu, da bo nekdo razkril mojo skrivnost. To je bilo težko breme, ki ga enostavno nisem več mogla nositi. Poiskala sem pomoč, se obkrožila s pozitivnimi ljudmi in se vrnila k tistemu, kar najraje počnem. To je seveda pisanje pesmi in ustvarjanje glasbe,” je za People povedala 48-letna pevka, ki se bori z bipolorno motnjo II, za katero so značilne hude epizode hipomanije in hude depresije.

Mariah Carey na naslovnici revije People (Foto: People).

Mariah, ki je sicer tudi mamica 6-letnih dvojčkov, je še dodala: “V preteklosti sem se spopadala z motnjami spanja, a sem kasneje ugotovila, da sem imela težave s spanjem zaradi bipolarne motnje. Nisem doživljala tipične nespečnosti, gledala v strop in štela ovčke. Sem samo delala, delala in delala. Prepričana sem bila, da sta delo in promocija, več dni zapored brez spanja, del mojega življenja. Bila sem vzkipljiva in v neprestanem strahu, da bom razočarala druge. Izkazalo se je, da sem doživljala obliko manije. Na koncu sem zadela dno. Moje depresivne epizode je spremljalo močno pomanjkanje energije. Počutila sem se tako osamljeno in žalostno – celo krivo, da ne počnem to, kar bi morala za svojo kariero.”

https://www.instagram.com/p/Bg8rOQsnKsS/?taken-by=mariahcarey

Priljubljena pevka je še dodala, da se trenutno zelo dobro počuti in da lahko kočno odprto govori o svoji bitki z bipolarno motnjo.

MORDA BI VAS ZANIMALO TUDI

 Mariah Carey je letos več kot navdušila z novoletnim nastopom na Times Squaru. TO MORAŠ SLIŠATI!