Se tudi ti rada razvajaš, a nikoli ne najdeš časa, da bi se odpravila v salon? Tukaj so tri ideje za obrazne maske, ki jih lahko v nekaj minutah ustvariš v svoji domači kuhinji!

BELJAKOVA MASKA

V posodi zmešaj 1 beljak, pol žlice naravnega medu ter pol žlice limoninega soka. Preden masko naneseš na svoj obraz, ga temeljito sčisti in mu privošči rahel piling, da se bo maska najbolje vpila v kožo. Nato nanesi masko na obraz in pusti delovati približno 10 minut. Po pretečenem času jo z mlačno vodo speri iz obraza. Koža bo takoj videti bolj čvrsta in sijoča.

AVOKADOVA MASKA

Prepolovi avokado, polovico si ga privošči za zajtrk, drugo polovico pa zmečkaj in zmešaj skupaj z nekaj kapljicami olivnega olja. Masko nato zmasiraj na obraz in pusti delovati 30 minut. Masko pazljivo obriši z obraza in kožo umij z veliko mlačne vode. Na koncu lahko na očiščeno kožo dodaš nekaj kapljic olivnega olja.

MASKA IZ OVSENE KAŠE

Če je tvoja koža občutljiva in se neprestano boriš z mozolji, je ta maska popolna zate. Eno pest ovsenih kosmičev zdrobi na majhne delce in jih stresi v polovico skodelice jogurta z veliko maščob. Zmesi dodaj čajno žlico medu in vse skupaj dobro premešaj. Masko nato razmaži po obrazu in pusti delovati 15 minut. Obraz si nato umij z mlačno vodo in na koncu še z mrzlo, da zapreš pore.