Tukaj je novost iz Melvite – sadne kreme za roke in balzami za ustnice. Vsak izdelek vsebuje 100 % ekološko sadno olje, ki je seveda najvišje kakovosti!  Ekološko olje mareličnih jedrc kožo hrani in lepša, olje opuncije obnavlja in ščiti, olje granatnega jabolka pa pomirja in gladi. Ta olja so pri Melviti izbrali zato, ker vsebujejo veliko esencialnih maščobnih kislin in vitaminov.

 

Melvitina nova kolekcija vas bo morda premamila, da opravite nekaj impulzivnih nakupov brez slabe  vesti. Ti mali izdelki za nego rok in ustnic so ravno prave velikosti, da vas spremljajo vsepovsod, njihove  živahne barve pa vam bodo polepšale dan. A to še ni vse. Vsak izdelek vsebuje 100-odstotno ekološko  sadno olje, ki je seveda najvišje kakovosti! Ekološko olje mareličnih jedrc kožo hrani in lepša,  olje opuncije obnavlja in ščiti, olje granatnega jabolka pa pomirja in gladi.

Ti naravni negovalni izdelki so pravi koncentrati aktivnih sestavin, ki globoko navlažijo izsušene roke in ustnice, obnovijo poškodovano kožo ter poživijo tudi najbolj zrelo kožo rok in ustnic.

Marelica, opuncija ali granatno jabolko – katero gurmansko dišavo boste najprej preizkusili?

Na Kitajskem marelice gojijo že 5000 let, zdaj pa uspevajo v zmernih območjih  po vsem svetu. Ekološko marelično olje pridobivajo s hladnim stiskanjem jedrc,  ki se skrivajo v marelični koščici. Olje, bogato z maščobnimi kislinami omega-9, kožo naredi bolj sijočo in mehko  ter izboljša njeno prožnost. Pomaga jo nahraniti, zmehčati, obnoviti in  revitalizirati, ob tem pa pomaga okrepiti njen hidrolipidni film.

Olje mareličnih koščic velja za »suho« olje in se takoj vpije v kožo,  ne da bi pustilo mastne preostanke.

Opuncija, ki izvira iz Mehike, zdaj uspeva tudi na drugih celinah in v drugih podnebjih.  Opuncija oziroma indijska figa je pravzaprav velik kaktus, njegovi plodovi pa se obirajo  poleti. Melvitino ekološko olje opuncije prihaja iz Tunizije. Pridobljeno je z maceracijo  posušenih plodov v ekološkem sončničnem olju.

Olje opuncije je izjemno bogato s steroli in vitaminom E,  ki imajo antioksidativno delovanje. Kožo nahranijo in jo pomagajo zaščititi  pred škodljivimi dejavniki iz okolja. 

Granatno jabolko je eden najstarejših znanih sadežev na svetu. Ta rdeči sadež izvira z  Bližnjega vzhoda, v vsakem sadežu pa je od 100 do 200 semen. Sok granatnega jabolka je zelo bogat z vitaminom C in se pogosto uporablja zaradi svojega   antioksidativnega delovanja. Melvitino ekološko olje granatnega jabolka je pridobljeno s hladnim stiskanjem semen.

Olje granatnega jabolka je izjemno bogato (60 %) z omega-5, zelo redko maščobno  kislino, znano tudi kot punična kislina. Kožo intenzivno nahrani in obnovi.

 

Na voljo so naslednji izdelki:

  • Hranilna krema za roke, obogatena z oljem opuncije, suho kožo rok nahrani in obnovi.
  • Hranilni balzam za ustnice, obogaten z ekološkim oljem opuncije, obnovi in zaščiti razdražene ter poškodovane ustnice.
  • Gladilna naravna krema za roke, obogatena z ekološkim oljem granatnega jabolka, poživi in zaščiti roke pred staranjem kože.
  • Gladilni balzam za ustnice, obogaten z oljem granatnega jabolka, zgladi in napne zrelo kožo ustnic ter pomaga ublažiti gubice okrog ustnic.
  • Lepotilni žele za roke in nohte, obogaten z ekološkim mareličnim oljem, kožo naredi sijočo in okrepi nohte.
  • Mehčalni balzam za ustnice, obogaten z ekološkim mareličnim oljem, navlaži in zmehča izsušene ustnice.