Collistarjeva nova linija izdelkov za zaščito pred soncem filtrira samo škodljive žarke, spodbuja proizvodnjo vitamina D, obenem pa varuje naravo.

Večina izdelkov za sončenje obljublja popolno zaščito pred škodljivimi UV- žarki, a s filtriranjem koži škodljivih žarkov dostop v podkožje onemogoča tudi UVB žarkom, ki so ključni pri proizvodnji vitamina D in s tem izjemno koristni za naš mišično-skeletni sistem ter imunski sistem. Collistarjeva nova linija izdelkov za zaščito pred soncem Smart Sun protection® zahvaljujoč pametnemu sistemu UV-A in UV-B filtrov filtrira samo škodljive žarke, hkrati pa optimizira proizvodnjo vitamina D. Obenem preprečuje fotostaranje, nastanek izpuščajev in rdečice, saj zagotavlja tudi zaščito pred IR žarki, modro svetlobo ter oksidativnim stresom. Njihovim kultnim izdelkom, sedaj v novi preobleki, se je pridružil tudi povsem nov produkt za zaščito pred soncem – mleko v spreju z ZF 20 in 30 – nudi praktičen nanos in zagotavlja še bolj brezskrbno zaščito v vročih poletnih dneh.

Zaščita za nas in morske korale

Ko ste si že tretjič ponovno nanesli kremo za sončenje, zagotovo niste pomislili na to, da lahko vsak sloj škoduje morskim prebivalcem. Škodljiva kemikalija oxybenzon, prisotna v nekaterih kremah, namreč poruši sožitje med koralami in fotosintetskimi algami, ki korale oskrbujejo s hranili. Kadar so korale pod stresom, prekinejo simbiozo z algami, zaradi česar njihov skelet postane ranljiv ter sčasoma izgubi barvo. Blagovna znamka Collistar se lahko pohvali z izdelki, ki so spoštljivi do okolja, vsa pakiranja namreč odlikuje FSC papir, nekatera pa tudi 100 % biorazgradljivi materiali. Poleg tega s svojimi prijaznimi filtri zagotavljajo kar 100 % zaščito koralam in njihovemu okolju.

Nika Ambrožič Urbas: Zaščita kože je investicija v lepoto

Poletni močni sončni žarki zahtevajo redno zaščito kože. Collistarjeva sončna nega je namenjena zaključku jutranje nege, v poletnih mesecih pa je ključna njena uporaba tudi tekom dneva, da s tem obnovite moč njenega delovanja. Nika Ambrožič Urbas, modna in lepotna ikona ter obraz in dolgoletna ljubiteljica znamke Collistar, nameni veliko pozornosti zaščiti svoje kože in pravi, da je to prava lepotna poteza, ki se resnično obrestuje. Prisega na Collistarjevo novo linijo izdelkov za zaščito pred soncem, ker ji ta nudi kakovostno zaščito, vsebuje tudi anti-age učinke, je na voljo v različnih oblikah, poleg tega pa ščiti naše okolje.

Sama si svojo kožo zjutraj vedno zaščiti s Collistar anti-age zaščitno kremo za obraz in tekom dneva obnavlja njeno delovanje s praktičnim vlažilnim sprejem za zaščito pred močnimi sončnimi žarki. V svojo poletno nego pa zapriseženo vključuje tudi vlažilno suho olje, ki je odlično tako za kožo kot tudi lase – kot pravi Nika: “Zaščiti kože posvečam zelo veliko pozornosti. Obenem pa se zavedam, da lahko sonce poškoduje tudi moje lase. Še zlasti konice, ki se hitreje izsušijo. Zato jih poleti redno negujem z oljem, ki vsebuje zaščitni faktor. Nežno ga vtrem v lase in tako ustvarim sloj, ki preprečuje izsušitev.”