Karitejeva zgodba se začne že s prvim pobranim plodom. S tem se začne popotovanje, ki vodi do opolnomočenja žensk, nastanka skupnosti, poglobljenih odnosov in večje trajnostnosti zemljišč.

V karitejevem oreščku se skriva z oljem bogato jedrce, ki slovi po intenzivnem hranilnem in zaščitnem delovanju. Prav zaradi teh lastnosti čudovito neguje kožo in pomaga preprečevati njeno izsuševanje.

Karitejevo maslo je primerno za vse tipe kože in las, uporabljate pa ga lahko tudi za nego otroške kože!

L’OCCITANE ne kupuje karitejevih oreščkov ali jedrc, pač pa od zadrug odkupuje karitejevo maslo, ki so ga lokalno izdelale ženske z mehanskimi postopki, ki posnemajo stoletja stare tehnike. Posrednikov ni.

To je L’OCCITANU pomembno, saj pomeni, da lahko prispeva k dohodku teh žensk in pomaga ohranjati tradicionalne veščine. Poleg tega natančno ve, kaj je v maslu – in torej tudi v njegovih izdelkih. L’OCCITANE že od 80. let prejšnjega stoletja sodeluje z ženskimi zadrugami v Burkini Faso, od nedavnega pa tudi v Gani.

Karitejevo maslo odkupuje neposredno od izdelovalk, kar jim nudi finančno korist in večjo ekonomsko varnost, da lahko dosežejo višjo stopnjo neodvisnosti. Poleg tega jim to omogoča, da vlagajo v izboljšanje delovnih pogojev in si prizadevajo za večjo trajnostnost proizvodnih verig. L’OCCITANE sodeluje s temi zadrugami in jim po potrebi nudi podporo, da lahko zaprosijo za certifikat pravične trgovine in uvedejo ekološke postopke pridelave.

L’OCCITANOVO karitejevo maslo je še posebej bogato z maščobnimi kislinami omega-3 in omega-6 ter karitenom. Te tri sestavine kožo pomagajo nahraniti, zmehčati in zaščititi. Da bi karitejeve kreme za obraz in telo lahko uporabljala vsa družina – tudi tisti z občutljivo kožo – je L’OCCITANE svoje nove formule izboljšal tako, da vsebujejo vsaj 95 % sestavin naravnega izvora, obenem pa upoštevajo naravni pH kože in ne vsebujejo alkohola.

L’OCCITANE PREDSTAVLJA

Karitejevo ultrabogato sproščajočo kremo za obraz, ki zadosti bistvenim potrebam suhe do zelo suhe kože, tudi tiste občutljivega tipa. Koža ostane nahranjena do 48 ur in je prožna, mehka ter sproščena ves dan. Zaščitena je pred škodljivimi dejavniki iz okolja, kot na primer hud mraz.

Karitejevo smetanasto masko za obraz 2 v 1, ki vas bo navdušila s svojo slastno mehko teksturo. Ta novi univerzalni izdelek takoj pomiri suho in občutljivo kožo ter pomaga delovati proti občutku zategovanja.

Karitejevo ultrabogato kremo za telo, L’OCCITANOVA svetovna prodajna uspešnica, je zasnovana z visoko koncentracijo karitejevega masla (25 %) in je univerzalen izdelek za nego suhe in občutljive kože. Formula, ki vsebuje več kot 95 % sestavin naravnega izvora, kožo intenzivno nahrani in takoj pomiri, obenem pa pomaga okrepiti njeno zaščitno bariero.

Karitejevo ultralahko kremo za telo, ki vas bo osvojila z edinstveno smetanasto teksturo. Ultralahka krema za telo je univerzalen izdelek, ki nahrani, zmehča in pomiri vse tipe občutljive kože. Nežno stepena krema, zasnovana z več kot 95 % sestavin naravnega izvora, je bogata s karitejevim maslom in poskrbi, da je koža prožna, sproščena in dolgotrajno nahranjena.

Karitejev bogati piling za telo, zasnovan s karitejevim maslom in fino zmletimi orehovimi luščinami, učinkovito odstrani odmrle kožne celice. Formula, zasnovana posebej za suho kožo, pomaga odstraniti odmrle kožne celice in sprostiti kožo. Po uporabi je koža popolnoma gladka in mehka ter idealno pripravljena za vlažilno nego.

Legendarno karitejevo kremo za roke za suho kožo, ki je vaša najboljša zaveznica v hladnih dneh! Negovalna formula, zasnovana z visoko koncentracijo karitejevega masla, nahrani in pomiri roke, zaščiti jih pred škodljivimi dejavniki iz okolja ter obnovi njeno zaščitno bariero. Formula z bogato teksturo je zasnovana posebej za suho kožo in se hitro vpije, sčasoma pa poskrbi za večji občutek mehkobe in udobja.

Zaščitno meglico za lase in lasišče, ki je obogatena s 100-% naravnimi eteričnimi olji in ne vsebuje silikonov. Meglica zaščiti lase in lasišče pred vsakodnevnimi škodljivimi dejavniki iz okolja, kot so drobni delci, oksidacija, cvetni prah in neprijetni vonji. Po uporabi so lasje sijoči, prožni in nežno odišavljeni. Formula, obogatena s prebiotikom, ohrani naravno navlaženost lasišča.