‘Angeli za lahko noč’ je knjiga dvajsetih zgodb, ki se predstavljajo kot interkativne meditativne pravljice. Zgodbe ljubezni, vodenja in podpore, ki so kot nalašč za prebiranje pred spanjem, so otroku za tolažbo, umiritev in zdravljenje.

Prav vsak, bi verjetno rad z večernimi pravljicami, na otroku pustil nek pečat. Zakaj ne bi posegli po knjigi, ki lahko vašega otroka marsikaj nauči? Zgodbe v knjigi ‘Angeli za lahko noč’, bodo dale otroku občutek, da je kljub tegobam, ki jih v življenju srečujemo, svet v resnici prijeten in pošten.

Gre za knjige interaktivnih meditativnih pravljic, kjer je zbranih dvajset različnih zgodb, ki delujejo večplastno. Osrednji liki zgodb so angeli, ki nam prihajajo na pomoč in nenehno bedijo nad nami. Zgodbe so večplastne in otroku ponujajo čarobnost, ki se skriva tik pod površjem vsakdanjika.

Vsaka zgodba je zastavljena kot vznemirljiva pripoved, postavljena v sodobno okolje, ki ga otrok lahko doživi ali pa v pravljični svet princes in velikanov, ki so seveda pri srcu vsakemu otroku. Vsaka zgodba je prispodoba za premagane težave, s kakršnimi se je otrok morda že srečal: tekmovalnost med sorojenci, pritiski vrstnikov ali izzivi nove krušne družine. Na koncu pa je zmeraj podana afirmacija, ki poudarja osrednje sporočilo zgodbe, da so nasilneži takšni, ker se bojijo, da nas ljudje spoštujejo, če priznamo napako.

Knjiga, ki je nastala izpod rok štirih pisateljic, je primerna za otroke med 4. in 8. letom starosti, izšla pa je pri založbi Primus. 

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Ali se tudi vi soočate s težavami, ko je potrebno spakirati za počitnice?