Nkoli ni prepozno, da začnete razmišljati pozitivno!

Prav na vse najbrž res ne moremo vplivati in nikoli ne bomo imeli nadzora nad vsemi situacijami, v katerih se v življenju znajdemo. A lahko nadzorujemo svoje misli. Da so le-te dobre, srečne in konstruktivno naravnane. Da privabljajo rešitve in ne iščejo problemov.

Obremenjevanje s potencialnim problemom

Pozitivno razmišljanje je ključ do mirnega in srečnega življenja. Vsekakor ni zanikanje resnice, ampak sprejemanje resnice z odprtimi očmi, s pogumom in upanjem. Pogosto nas potrejo misli, ki jih privabimo z razmišljanjem o nekem potencialnem problemu. Prav zaradi slednjega je pomembno, da znamo živeti tukaj in zdaj in uživati v trenutku. V kolikor pa na problem zares naletimo, pa razmišljamo, kaj se bomo iz tega naučili in morda tudi katere poteze več ne bomo ponovili. Na svetu smo zato, da delamo napake in se iz njih učimo, napredujemo. Brez napak bi obstali na mestu in ne bi iskali rešitev.

Disciplinirani in fleksibilni

Pomembno je, da se zaradi preteklosti ne dajemo v nič in da cenimo svoje sposobnosti. Da se nagradimo za dosežke in hkrati ne osredotočamo na napake drugih. Nesreča drugih bo v vas vzbudila le negativno zadovoljstvo in ohromila vašo rast. Naučite se biti potrpežljivi in razumevajoči in ničesar ne počnite ‘na hitro’. Bodite disciplinirani in hkrati fleksibilni, a ne živčni in nestrpni. Imejte v mislih, da boste s pozitivnim mišljenjem in vašimi dobrimi dejanji ter namerami, dobili prav to nazaj. A hkrati imejte v mislih, da svet ni čisto vedno pravičen za vas. In s tem se sprijaznite.

Odprite um

Nikoli pa ne pozabite, da je zdrav um najpomebnejša kvaliteta za življenje s pomenom. Na svoj um in telo glejte kot na svoj posel. To je vaša najpomembnejša naložba. Jejte dobro hrano, telovadite, gibajte se na svežem zraku. Nikoli ne bodite ozkogledni. Delujte po svoji vesti, a se zavedajte, da obstajajo tudi druge poti, ki so prav tako pravilne. Bodite odprti za nove misli in ideje – to je namreč edini način, na katerega se lahko naučite nekaj novega in se izboljšate. Izobražujte se in potujte. Spoznavajte nove kulture in običaje. Rastite.

Predvsem pa bodite vi. Dovolite si izražati svoje želje in se razvijati. In dovolite drugim, da so tudi oni, kar so v resnici.

 

MORDA BI VAS ZANIMALO TUDI

Kako do lepo oblikovane postave? Z zavedanjem. Več si preberite TUKAJ!