Pozimi zelo malo pozornosti posvečamo nogam in stopalom, saj so ‘varno’ zakriti z oblačili in čevlji. Zdaj je čas, da jih začnete bolj redno negovati in razvajati, da boste poleti brez sramu stopili v sandale.

Kopel

Stopala so pravzaprav najbolj obremenjen del telesa, saj ves dan preživite v čevljih in na nogah, ta pa prenašajo vso vašo težo. Zvečer zato neredko otečejo in so razbolela, zato jim večkrat na teden privoščite sproščujočo kopel z morsko soljo in nekaj kapljicami eteričnega olja.

Masaža

Po kopeli jih z zeliščno kremo temeljito zmasirajte. To ne bo dobro delo samo stopalom, ampak celotnemu telesu. To lahko storite vsak dan pred spanjem, vzelo pa vam ne bo več kot pet minut.

Pedikura

Po kopeli je koža zmehčana in zato najbolj primerna za odstranjevanje odmrlih celic in trde kože na petah. Uporabite ustrezne pripomočke in z nežnimi gibi potujte po stopalih. Nato jih sperite s toplo vodo in zmasirajte s kremo za stopala.

Ne pozabite na nohte

Tako kot si urejate nohte na rokah, ne pozabite niti na nohte na nogah. Pristrizite jih na želeno dolžino, spilite in tudi negujte obnohtno kožico. Ko bodo temperature višje, pa jih nalakirajte v pomladne odtenke ali samo s prozornim lakom. Verjemite, takoj se boste počutili bolj urejeno in pravi čas boste pripravljeni na odprto obutev.