Po poročanju specializiranega portala za film Variety so vse članice nekdaj zelo priljubljene dekliške skupine Spice Girls dovolile, da se liki, ustvarjeni po njihovi podobi, uporabijo v animiranem filmu o superjunakinjah. Vsaka od “začimbic”, katerih moto je bil “girl power”, bo v animirani različici lahko uporabila svojo posebno supermoč.

Skupino Spice Girls, ki je bila na vrhuncu v 90. letih, so sestavljale Victoria Beckham, znana kot Posh Spice, Melanie Brown (Scary Spice), Emma Bunton (Baby Spice), Melanie Chisholm (Sporty Spice) in Geri Halliwell (Ginger Spice). Odrska imena članic skupine naj bi odražala njihovo osebnost, v risanki pa bodo izhodišče za oblikovanje supermoči.

Po informacijah Varietyja naj bi bil sicer projekt animiranega filma s Spice Girls ta hip v fazi novačenja potencialnih producentskih partnerjev, nekdanje članice skupine naj bi junakinjam tudi posodile svoje glasove. “Dekleta razmišljajo velikopotezno, v smislu franšize na svetovni ravni. So najuspešnejša skupina deklet na tem planetu. In to je to, kar Marvel ali Disney potrebujeta,” je povedal vir pri Varietyju.

Novica prihaja po tem, ko so potihnila namigovanja o ponovni obuditvi skupine 

Novica o animiranem filmu z “začimbicami” je odjeknila ravno v času, ko so nekoliko potihnila zavajajoča namigovanja, da se bodo dekleta ponovno združila, čemur pa dekleta niso bila preveč naklonjena.

Njihov zadnji skupni nastop na velikem platnu je bil leta 1997 – Spice World.