Skazin tradicionalni dan odprtih vrat bo skladno z aktualnimi razmerami že drugo leto zapored potekal v virtualnem svetu. To pomeni, da se bo lahko domača in tuja javnost iz udobja svojega doma seznanila z delovanjem in poslanstvom velenjskega podjetja, ki je že vseskozi usmerjeno v ustvarjanje lepšega, čistejšega in bolj zdravega planeta.

Tokratno virtualno druženje, ki bo 20. marca potekalo na treh družbenih omrežjih, pa bodo v Skazi popestrili tudi z napovedjo svojih novosti ter razkritjem procesov, ki potekajo v ozadju raziskav in razvoja izdelkov. Obenem pa niso pozabili niti na dijake in študente, za katere bodo dan poprej pripravili posebej prilagojen virtualni ogled.

Virtualni dogodek potekal v soboto, 20. marca, ko bo od 10.30 dalje v živo predvajan na treh družbenih omrežjih – Facebook, Instagram in YouTube.

Skaza svoj dan odprtih vrat prednostno namenja predstavitvi svojega delovanja, vrednot in izdelkov, hkrati pa udeležence opremlja z novim znanjem ter jih navdihuje, da zaživijo bolj trajnostno. Tekom dogodka bodo sodelujoče tokrat obenem popeljali po poti izzivov, s katerimi so se soočali v preteklem letu, ki je zaznamoval tudi njihovo industrijo.

V Skazi smo navkljub vsem izzivom, ki jih je prineslo leto 2020, pogumno delovali kot eno in še naprej vlagali v raziskave in razvoj, s katerima korak za korakom spreminjamo svet. Veliko pozornosti smo namenili ravno razvoju izdelkov lastne blagovne znamke in veseli nas, da bomo nekaj teh novosti prvič predstavili prav na dnevu odprtih vrat,” je napovedal direktor podjetja Bart Stegeman.

Skaza bo namreč sodelujočim ponudila premierni vpogled v njihov popolnoma nov izdelek, ki ga pod delovnim imenom BO Daily razvijajo skupaj s priznano slovensko oblikovalsko agencijo Gigodesign. Z njimi so sicer uspešno sodelovali že pri razvoju večkrat nagrajenega kuhinjskega kompostnika Bokashi Organko 2, ki je med drugim osvojil tudi nagrado Red Dot.

Še ena novost, o kateri bodo spregovorili, pa je tesno povezana s posledicami pandemije, saj so lani uporabili svoje znanje, materiale in tehnično opremo ter s pomočjo 3D tiskalnika izdelali posebne plastične pripomočke, ki močno olajšajo nošnjo zaščitnih mask najbolj izpostavljenim skupinam, kot so zdravstveni delavci. Po izvedeni donaciji so se v Skazi sedaj odločili za investicijo v tehnično opremo, s katero bodo lahko to zgodbo z dobrim namenom v letošnjem letu še dodatno razširili.

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Naredite sami: Vlažilna oljna kopel