Vsi vemo, kako pomembno je, da vaša koža vsako noč dobi dovolj spanja. Vsak večer je potrebno iz obraza odstraniti ličila in telesu nameniti med 7 in 9 ur spanca. Kljub vsemu temu, pa se lahko zjutraj še zmeraj zbudite zabuhli, izčrpani… le zakaj?

Kar se morda ne zavedate je, da vam položaj, v katerem spite, preprečuje, da bi imeli tisti mladostni sijaj svojih sanj. Čeprav ga imenujemo lepotni spanec, ker koža preide v stanje popravljanja, lahko ležanje v določenem položaju več ur, ogrozi vašo kožo. Zakaj? Horizontalna pozicija v kateri spimo, porazdeli tekošično v zgornji del telesa, zato se otekanje obraza običajno opazi že zgodaj zjutraj. Dolgoročnih učinkov tega neprekinjenega cikličnega otekanja pač ne gre podcenjevati.

Seveda se večina od nas ponoči premika in spi v najrazličnejših nenavadnih položajih, in kateri je najboljši za nas, da odženemo prezgodnjo ustvarjanje gub.

SPANJE NA BOKU 

Čeprav jet o najboljši položaj za vse, ki imajo težave s sinusi, lahko ta položaj povzroči gube na vašem dekolteju in na strani obraza, na kateri ležite. Če že velikokrat spite na boku, potem kupite vsaj svileno ali satenasto blazino, ter s tem preprečite drobljenje kože in s tem zmanjšate negativne učinke.

SPANJE NA TREBUHU

To je najslabši položaj za spanje. Ko spite na trebuhu, je vaša koža na obrazu več ur naenkrat potisnjena ob blazino, kar lahko povzroči ciklično otekanje in okrepi tiste gubice okoli oči in ustnic. Sčasoma to lahko pospeši ustvarjanje trajnih drobnih gub na obrazu. Pritisk vašega obraza v blazino prav tako ustvarja večjo zabuhlost okoli oči. Izogibajte se temu položaju za vsako ceno!

SPANJE NA HRBTU 

Spanje na hrbtu je najboljše za vašo mladostno kožo. Ne preprečuje le gubic zaradi pomanjkanja trenja, ki povzroča gubice, ampak tudi koži prepreči občutek pritiska, ko se vaš obraz zareže v blazino. Če si želite zares mladostno kožo, potem poskrbite, da bo vaš obraz dovolj dvignjen od postelje, da se med spanjem v obrazu ne bo nabirala tekočina.

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Pokukajte v spalnice zvezdnikov in preverite, kako spijo slavni!