Končno se je vrnila sezona žara! Čas je že, da odstranite prevleko iz žara, otresete pajkove mreže in se pripravite za druženja ob dobri hrani! Poleg jedi, ki so verjetno že na vaših piknikik, meso, sir za žar, bučke, … obstajajo tudi živila, ki jih na žar ne bi dali nikoli. Poskrbeli smo, da boste s spodnjimi idejami navdušili prav vsakogar!

Spodaj našteta presenetljiva živila za žar so še posebej aromatična in okusna, ko jih položimo na žar. Tukaj je 6 presenetljivih idej za hrano na žaru, ko si zaželite nekaj novega.

KRHLJI SLADKEGA KROMPIRJA 

Narežite sladki krompir na krhlje, ga naoljite ter postavite na žar za 10 do 15 minut ali dokler ne vidite, da je krompir navznoter skuhan. Okus po žaru se bo popolnoma združil z naravno sladkostjo krompirja.

SOLATA

Verjetno ne bi nikoli niti pomislili, da lahko damo nekaj tako občutljivega, kot je zelena solata, blizu vročine in ognja. A samo počakajte, da poskusite hrustljave liste z žara. Ti listnati šopki razvijejo hrustljave, rahlo ogljene robove, ki se odlično podajo kremnim prelivom, kot sta pinjenec ali cesarski. Da bi dobili najboljše rezultate, prerežite polovice Posavke oz. rumene solate na pol, poščetkajte z oljem in položite na žar za dve do tri minute na stran. Začinite s soljo in poprom ter pokapajte s solatnim prelivom. Postrezite takoj!

AVOKADO

To kremasto sadje se morda zdi preveč občutljivo za žar, a vas ne bo razočaralo. Polovice avokada na žaru so lahko kot posebna predstavitev, ki je lahko odlična popestritev klasičnih poletnih jedi z žara, kot so solate. Avokado prerežite na pol in odstranite sredico ter vsako polovico nežno namažite z oljem in pecite dve do tri minute na vsaki strani. Okus oglja in dima bo subtilen, vendar ga bo dovolj, da boste vzljubili avokado na žaru.

LUBENICA

Z lubenico boste presenetili sebe in svoje goste, saj je lubenica na žaru IZJEMNA. Izrežite trikotnike lubenice z debelino 2,5 centimetra ter jim na koncu pustite olupek. Pecite dve do tri minute na stran, odstranite z žara in takoj začinite. Dim z žara v kombinaciji s soljo daje lubenici čudovit okus, ki ga še niste okusili. Če bi radi lubenico z žara ponudili kot sladico, potem začinite z limonino lupinico, ki bo razkrila naravno sladkobo sadeža.

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Vam primanjkuje prostora za shranjevanje v kuhinji?