V zimskem času navadna sredstva za vlaženje kože pogosto niso dovolj, saj hladne razmere nastopijo ostro in zahtevajo poglobljeno nego.

Kljub radostim, ki jih ta zimski čas prinaša, moramo biti pozorni na oster mraz, ki brije kožo. Noben sprehod ni prijeten, kadar nas zaradi mraza draži koža. Še vedno obstaja čas, da vnesete spremembo v dnevno rutino ter si zagotovite bleščečo in hidrirano kožo, dokler se prvi pomik ostrih razmer ne pomakne k pomladi.

Skrivnost je v ceramidih

Sredstva za zaščito kože, ki vsebujejo ceramide, so sodobna rešitev za razmere v zimskih dneh. Ceramidi nastajajo v koži, da tvorijo naravno zaščitno bariero, ki preprečuje izgubo vlage zaradi izhlapevanja in prodiranje dražečih snovi, ki povzročajo vnetje in srbečico. Če ravni ceramidov v koži upadejo, se lahko pojavita suhost in draženje. Ceramid-3 je ena izmed glavnih sestavin Eucerinove UreaRepair PLUS kreme za telo s 5 % ureo, ki pomaga popraviti in obnoviti naravno bariero kože, saj zadržuje vlago ter preprečuje suhost in draženje. Ker simptome suhe kože preprečuje do 48 ur po njenem nanosu, so sprehodi po zasneženih poteh brezskrbna izbira. Eucerin UreaRepair PLUS krema za telo vsebuje ureo, ceramid in druge naravne vlažilne faktorje. Klinično je dokazano, da nudi takojšnjo ublažitev in intenzivno, dolgotrajno vlaženje za suho in zelo suho kožo.

Izdelki Eucerin Urea za suho kožo vsebujejo naravna vlažilna faktorja ureo in laktat, ki izboljšata sposobnost kože za vezanje vlage ter kožo naredita gladko in mehko, tudi pri hrapavi in suhi koži na nogah in rokah.

Podplati so nagnjeni k suhosti in razpokanosti

Koža na stopalih, zlasti okrog pet, pogosto postane suha, kar privede do hrapave, razpokane kože, ki lahko povzroči neudobje in v resnih primerih tudi bolečino in vnetje. Koža na petah mora biti debelejša, da lahko vzdrži pritiske in obremenitve, še najbolj pri zimskih športih in oteženi zimski hoji v težki obutvi. Eucerin obnovitvena krema za noge 10 % urea oskrbi suhe do zelo suhe noge, z razpokanimi petami ali brez razpok, z intenzivno nego, ki jo potrebujejo. Obogatena z ureo in laktatom zagotavlja dolgotrajno vlaženje celo za najbolj razpokano in suho kožo. Hitro pomiri suhost in neugodje, koža na nogah pa postane gladka in mehka.

Podnebne razmere, ki vplivajo na suhost kože, niso nevarne le v zimskem času. Med sprožilce iz okolja, ki slabšajo stanje kože, uvrščamo tudi spremembe letnih časov in ultravijolično sončno svetlobo, ki na nas preti tudi pozimi.

Eucerin obnovitvena krema za noge 10 % urea

Nega za suho do zelo suho kožo na nogah.
Intenzivno navlaži in pomiri suho do zelo suho kožo na nogah in razpokane pete, da koža postane opazno gladka in mehka.

Cena: 12,59 €

UreaRepair PLUS krema za telo 5 % urea

Za dnevno nego suhih, zelo suhih in hrapavih rok s takojšnjo ublažitvijo + 48-urno preprečevanje simptomov suhe kože.

Mehka in prijetna krema, ki je na voljo v priročnem lončku za nanos po celem telesu, krepi naravno bariero kože, da koža postane mehka, gladka in odporna na suhost do 48 ur.

Cena: 23,11 €

TUKAJ vas čaka še več koristnih nasvetov, kako lahko svojo kožo zaščitite pred zimo.