S korektorjem lahko prikrijete temne kolobarje pod očmi, a najbolje je odpraviti vzrok za utrujenost. Poleg dovolj spanca je to tudi pravilna prehrana. Katere jedi so krive za utrujen videz vaše kože?

Sol

Ta snov je sicer nujno potrebna za pravilno delovanje organizma, a v večini je ljudje pojedo veliko več, kot je telo potrebuje. Sol dehidrira telo in s tem vašo kožo, zaradi česar je videti suha in utrujena.

Umetna sladila

Preveč navadnega sladkorja lahko izzove vnetne procese v telesu, nič kaj dobrega pa ne prinesejo niti umetna sladila, kot je aspartam, saj tudi ta povzročijo zabuhel videz. Izogibajte se jim in raje procesirani sladkor zamenjajte z naravnim iz sadja.

Alkohol

Več kot kozarec vina pri kosilu ali večerji negativno učinkuje na telesne celice, saj jih dehidrira. To pomeni bolj suho kožo in utrujen videz. Če se udeležite zabave – ki jih decembra ne bo manjkalo – imejte v mislih to pravilo: za vsako enoto alkohola popijte velik kozarec navadne vode.

Ocvrta hrana

Dunajski zrezek, ocvrti krompirček, čips pri televiziji … Vse to je prava nočna mora za vašo kožo. Tovrstna hrana je polna trans maščob, ki mašijo žile in gostijo krvne celice, zaradi česar je koža videti pusta in utrujena.

Sladkarije

Ogromno sladkorja in brez kakršnih koli hranilnih snovi – to so prazne kalorije v slaščicah, ki povzročijo nenaden dvig ravni sladkorja v krvi, temu pa mu sledi hiter padec. Na vašem počutju se to pozna kot padec energije, kar je vidno tudi na koži v obliki črnih kolobarjev pod očmi.

Write A Comment