Motivacija pride in gre, a dnevna rutina vadbe omogoča vadbo tako enostavno, kot je enostavno vsakodnevno umivanje zob. Tukaj je osem načinov, da bo vadba zmeraj na avtopilotu.

NIČ VEČ KRIVDE

Odpustite si spodrsljaj. Obstajajo dokazi, ki nakazujejo, da če smo lahko prijazni in sočutni do sebe, ko smo nekoliko leni, večja je verjetno, da se bomo hitreje vrnili v rutino. Ne počutite se krive, le nadaljujte s treningi. Sami sebi dopovejte, da pri spremembi v življenju, je potrebna sprememba. Danes je tako dan za začetek, ker sicer nikoli ne bo pravega časa.

NAGRADITE SE 

Kombinacija MORATI in nato NAGRADE, je lahko zmagovalna. Tisti moraš, naj bo jutranji alarm ali alarm ob sedmi uri zvečer, nagrada pa naj bo košček črne čokolade po treningu, ki vas bo na začetku motiviral. Nagrajevali se boste seveda samo do takrat, ko vam vadba ne bo postala samoumevna. Nagrade pa so lahko seveda različne, epizoda najljubše nadaljevanke, košček čokolade ali pest rozin, ali pa seveda obisk kina ali druženje. 

NAJDITE SI ‘PLEME’

Prijatelji, ki vas vzpodbujajo k vadbi, resnično delujejo! Študije kažejo, da imeti kolega v telovadnici, znatno poveča čas, porabljen za vadbo. To je lahko zato, ker se ne želimo izneveriti prijatelju ali pa kakšna čisto druga razlaga, pa vendar, deluje. 

MIKRO MENEDŽIRANJE SAMEGA SEBE

Ne govorite si, saj bom pa šel na tek jutri ter takoj nato pričakujte rezultate. Ustvarite si načrt, kako boste dosegli svoj cilj ter se ga držite, ne glede na vreme, ne glede na letni čas, ne glede na karkoli. Vadba mora biti opravljena takrat, ko ste si jo začrtali!

ZAČNITE Z ZABAVO

Vsak začetek je težak, sploh ta, ki zahteva fizično kondicijo. Zato morda ne zavijte takoj v prvi fitnes, ampak se odločite za zabavo na trampolinu pri sosedih, vsakodnevno na sprehod sprva peljite prijateljevega psa. Katera vadba je torej najboljša za začetek? TISTA, ki se je boste držali in jo boste z veseljem izvajali!

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Kako poskrbeti za rastline, ko se odpravite od doma?