Kot izgleda, si bomo tudi letos kar sami mešali koktajle. Pomembno je, da si pri mešanju pustimo prosto pot in čimveč eksperimentiramo. Spomladi in poleti je lahko dobiti sveža zelišča, ki lahko vsakemu koktajlu dodajo pikico na i!

Sveža meta v mojitu ali brinove jagode v gin tonicu so dobro znane možnosti, vendar obstaja veliko drugih kombinacij za pripravo koktajlov z vrtnimi zelišči in svežim sadjem! Ne glede na to, ali gre za svežo baziliko ali rožmarin ali brinove jagode, domača zelišča odpirajo nove razsežnosti okusov.

Kako uskladiti zelišča z žganjem

Bazilika: Njen blag in rahlo sladek okus se še posebej dobro ujema z ginom, vodko in rumom.

Meta: sladki, osvežujoč okus mete se dobro obnese z različnimi pijačami. Vodka, rum, tekila in burbon!

Timijan: Zemeljski timijan, s kančkom mete, najbolje služi bistrim žganim pijačam, kot sta gin ali vodka.

Rožmarin: rožmarin ima okus limone in bora z notami lesa in popra. Odličen je za koktajle iz ruma, tekile, vodke in viskija.

Ingver: Vroč, pikanten, sladek in topel. Ingver je zelo vsestranski in se dobro poda k vsem alkoholnim pijačam, toda rum in vodka sta najboljša.

Limonska trava: koktajlom iz gina ali tekile bo dodala osvežujoč in trpek profil okusa.

Cimet: Je aromatične in ponuja gozdnat in zemeljski okus, ki se dobro ujema z burbonom, viskijem rumom ali ciderjem ter vinom. Cimetove palčke lahko enostavno dodate ali uporabite kot naravno žličko za mešanje.

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

5 vrst sadja in zelenjave, ki so najboljše za domače vrtnarje