Odrasli ob misli, da bomo pozimi skočili v toplo kopel, kar zapredemo od ugodja. Malce manj ugodja pa mladi starši občutijo, ko je čas za kopanje dojenčka, saj marsikateri škratek v kopanju ne uživa preveč. Tu je nekaj uporabnih nasvetov, da bo kopanje dojenčka kar se da prijetna pustolovščina.

Skrivnost je v pripravi

Dojenčki ljubijo rutino. Všeč jim je, če urnik prilagodimo njihovemu ritmu, tako se lahko kopeli, če je le-ta prijetna, tudi veselijo. Poskrbimo, da ga ne kopamo takoj po hranjenju ali ko je lačen. Da bomo opremljeni z obilico potrpljenja, izberimo uro, ko smo tudi mi siti in čim manj utrujeni. Pred tem pripravimo v kopalnici prijetno temperaturo, voda pa naj bo morda le za kakšno stopinjo toplejša od dojenčkove telesne temperature. Tako bo zdrs v vodo ugodno doživetje.

Izberite ustrezno kozmetiko

Izberimo negovalne izdelke, ki ne dražijo otrokove kože. Izjemno blag NIVEA Baby šampon s kamilico in brez mil zelo nežno očisti lase ter pomiri lasišče. Za bolj gladko in voljno občutljivo kožo dojenčka dodajte v vodo blagodejno kopel za dojenčka NIVEA, ta kožo tudi intenzivno navlaži.

Še nekaj uporabnih trikov za prijetnejše kopanje

 Pri roki imejte vrč tople vode, s katerim mu boste lažje sprali lase ali negovalno sredstvo. Pripravite si tudi nežno brisačko, s katero poskrbite, da bo dojenčkov obraz vselej suh. Dojenčki in majhni otroci se namreč pogosto ustrašijo vode na svojem obrazu. Če bi postal dojenček nemiren, ga nežno poljubite na čelo, vaša bližina in dotik ga bosta umirila. Za prijetnejše vzdušje lahko poskrbite tudi z umirjeno glasbo ali dojenčku kaj lepega med kopeljo zapojete kar sami.

 NIVEA Baby blagodejna kopel za dojenčka

BABY blagodejna kopel s kamilico nežno očisti dojenčkovo občutljivo kožo in jo naredi občutno bolj gladko in voljno.

Cena: 5,45 €

 

NIVEA Baby izjemno blag šampon za dojenčka

NIVEA BABY šampon s kamilico in brez mil je izjemno blag in zelo nežno očisti dojenčkove občutljive lase, pomiri lasišče ter ohrani ravnovesje njegove pH-vrednosti.

Cena: 2,79 €

 

NIVEA Baby negovalno kremno milo za dojenčka

NIVEA BABY negovalno kremno milo z oljčnim oljem in visokokakovostnimi vlažilnimi sestavinami nežno očisti in neguje kožo vašega dojenčka.

Cena: 0,95 €

 

TUKAJ preveri še, kaj vse potrebuje mami na poti!