Prihaja 3. sezona najbolj opevane znanstvene oddaje na planetu. Na spored National Geographic televizije prihaja Kozmos, že 29. marca. Oddaja bo predvajana v 172 državah in v 43 jezikih!

V neskončnosti časa in prostora obstajajo številni svetovi, ki jih lahko raziščemo, in številne zgodbe, ki jih lahko povemo. Tokratna serija KOZMOS prikazuje upanja polno in napeto raziskovanje izgubljenih svetov in svetov, ki še pridejo. Spoznali bomo izjemno pogumne raziskovalce, ki nas bodo popeljali daleč v prihodnost in onkraj tančice resničnosti.
Oddaja je prejela nagradi emmy in peabody, ustvarila pa jo je izvršna producentka, scenaristka, režiserka in ustvarjalka Ann Druyan skupaj z izvršnimi producenti Sethom MacFarlanom, Brannonom Brago in Jasonom Clarkom;
Voditelj oddaje je Neil deGrasse Tyson.

Pri neverjetnem 13-delnem popotovanju sodeluje vrhunska ekipa kreativcev, med drugim priznana kostumografinja Ruth E. Carter, Karl Walter Lindenlaub in skladatelj Alan Silvestri. Za glasove bodo poskrbeli Seth MacFarlane, sir Patrick Stewart, Viggo Mortensen in Judd Hirsch;
Avtorji Sasha Sagan, Ann Druyan in hči Carla Sagana ter Rachel Gruber Sagan.

Naslednje poglavje oddaje KOZMOS: MOREBITNI SVETOVI je navdihnil Carl Sagan, ki bi praznoval 85. rojstni dan. Pri scenariju te pionirske oddaje sodelujeta Ann Druyan in Steven Soter, prve epizode pa so po svetu predvajali pred 40 leti. Oddaja KOZMOS: MOREBITNI SVETOVI bo National Geographicu predvajana v 172 državah in 43 jezikih. Prejšnjo sezono si je po svetu ogledalo več kot 135 milijonov ljudi.
Serijo, dobitnico emmyja in svetovni fenomen si je zamislila dobitnica emmyja in nagrade peabody Ann Druyan, stvariteljica legendarnega Nasinega medzvezdnega sporočila Voyagerja. Ann je izvršna producentka, pisateljica in režiserka serije. Izvršni producenti so še dobitnik oskarja Seth MacFarlane (Orville, Družinski človek), Brannon Braga (Orville, Zvezdne steze) in Jason Clark (Orville, The Long Road Home).
Neil deGrasse Tyson, astrofizik pri Ameriškem prirodoslovnem muzeju, voditelj štirikrat za emmyja nominirane serije Zvezdni pogovori in odlično prodajan pisatelj (Death by Black Hole, Letters from an Astrophysicist) se vrača v vlogi voditelja in urednika. Ta sezona se začne z njim na obali kozmičnega oceana. Vesoljsko plovilo domišljije in kozmični koledar se vračata. Serija vas bo popeljala na popotovanje skozi čas in neverjetno paleto različnih svetov. Serija KOZMOS: MOREBITNI SVETOVI vključuje vrhunske vizualne učinke, animacije, holograme in stilizirane poustvaritve, s katerimi popelje gledalce v še nikoli videne svetove in predstavi junake, zaradi katerih smo lahko še toliko bolje spoznali neverjetno življenje – od samega začetka na dnu oceana do morebitne prihodnosti na eksotičnih svetovih oddaljenih zvezd.
“Tretja sezona serije KOZMOS: MOREBITNI SVETOVI je najdrznejša doslej,” je povedala Ann Druyan. “Plovilo domišljije nas bo popeljalo tja, kamor si še nismo upali odpotovati: do že izgubljenih svetov in do še nenastalih svetov, v prihodnost in v nove realnosti. Vse dogajanje je podprto z znanstvenimi dejstvi in vrhunskimi vizualnimi učinki.”

“National Geographic je ponosen na to, da je vodilni ustvarjalec vsebin za gledalce, ki imajo radi znanost in raziskovanje,” je dejala Courteney Monroe, predsednica televizijskih omrežij National Geographica. “Prav zato se tako zelo veselimo novega poglavja najbolj priljubljene znanstvene serije doslej. Serija kompleksne teme s področij astrofizike, astronomije in antropologije predstavi na razumljiv in zabaven način milijonom gledalcev po svetu.”

Serija KOZMOS: MOREBITNI SVETOVI se podaja na še neraziskana področja: na sam začetek našega vesolja, do futurističnega svetovnega sejma v New Yorku leta 2039, pa vse do oddaljene prihodnosti na drugih planetih.
Obiščite prvo stanovanje na planetu in se povzpnite po 10.000 let starih stopnicah do zvezd. Vrnite se v dvorane izumrtja z dioramami zlomljenih vej drevesa življenja in se odpravite v novo palačo življenja z visokimi stolpi, polnimi neverjetnih morskih bitij. Stojte pod obokom izkušnje in izkusite, kako je leteti z orli na nebu ali plavati s kiti v prostranih oceanih.

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Delate od doma? TO so koristni nasveti za ta čas!