Zaradi trenutne situacije bodo nekatere vaše najljubše spomladanske aktivnosti morale počakati – igranje frizbija v parku, druženje s prijatelji na pikniku, lov na velikonočna jajca,… A to še ne pomeni, da doma vseeno ne morete početi zabavnih aktivnosti, ki so kakor naročene za pomlad.

Posadite zeliščni vrt 

Zeliščni vrtovi so ena izmed lažjih stvari, ki jih lahko zasadijo tudi tisti, ki zase menijo, da niso dobri vrtnarji. Vrtovi se lahko prilagodijo vašemu prostoru, ne glede na to, ali želite ustvariti notranji zeliščni vrt v nekaj loncih ali pa mu boste namenili veliko zemljišča na prostem. Vonj sivke vam lahko pomaga zmanjšati stres in zelišča, kot so rožmarin, meta in bazilika, lahko odlično dodajo k vašim spomladanskim jedem in pijačam. Nakupite jih lahko ob vašem naslednjem odhodu v trgovino!

Privoščite si popoln spomladanski koktajl 

Sicer sproščanje ob koktejlu, brez prijateljev ne bo tako zabavno, a je vseeno odlična aktivnost, ki jo lahko počnete doma. Privoščite si nekaj s pridihom jagodičja, pobrskajte po svoji polici z alkoholnimi pijačami in si privoščite sproščujoč večer.

Za vodka špricer z jagodičevjem potrebujete:

  • limete,
  • sladkor,
  • mineralno vodo,
  • vodko (po možnosti takšno z okusom jagodičevja),
  • zmrznjeno jagodičevje,
  • led.

Limetin sok iztisnite v vrč, kose limet lahko tudi prerežete in jih dodate v vrč. Nato v vrč dodajte sladkor, mineralno vodo, vodko in jagodičevje. Vse skupaj dobro premešajte in pustite stati nekaj trenutkov, da se okusi prepoji. V najljubši kozarec dodajte led in prelijte s pripravljeno pijačo.

Uredite kuharske recepte 

Sedaj je čas, ko lahko uredite vse babičine recepte in jih lično opremite s fotografijami. Poiščite svoje najljubše jedi, sladice in koktejle ter jih vnesite v svoj lep zvezek, ki že nekaj časa čaka, da ga popišete.

Lotite se spomladanskega čiščenja 

Letos žal nimate nobenega izgovora, da se ne bi temeljito lotiti spomladanskega čiščenja. Letošnje čiščenje lahko letos tudi nadgradite s popravljanjem stvari, urejanjem tistih, ki vam niso všeč ali jih samo osvežite (prebarvajte lesene stole, zamenjajte barvo svoji dnevni sobi, zašijte nove prevleke za vzglavnike).

Tukaj lahko najdete odlične nasvete:

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

To je trend, ki vas bo popolnoma prevzel!