Na glas razmišlja Barbara Ferčič

Pokurila sem zadnje zaloge energije. Tudi tiste skrbno skrite, varno deponirane, pod kodo, ki se menjava vsakih šestdeset sekund, in redno okrepljene s sproščanjem, telovadbo in šetkanjem po mestu. Fertik. Gotova. ‘Danes ne vstanem’ utrujena, od vsega in vseh.

Takrat je bil potreben umik. Najprej dober dan za spanje in nujno regeneracijo. Potem pa pakiranje in planiranje izleta, ki me bo razvajal z vsakodnevnim čofotanjem po morju, jutranjim žgečkanjem sočnih žarkov in večernem druženju ob vztrajnih zvokih škržatov. Plus dobra hrana. What’s not to like?!

Čeprav si že malo iz forme pri hitrostnem ekonomičnem pakiranju, je motivacija po vsem tistem lepem in nestresnem tako močna kot potisna sila, ki ti obljublja vse tisto, o čemer sanjariš med čikpavzo na podstrešju v službi, in ki obljubo tudi drži! Ouje! In čeprav je bil vlak – sicer še kar udoben – z nedostojnimi sanitarijami (pa nisem preveč občutljiva) in divja petnajstminutna vožnja s katamaranom v burji (beri: kot na vlakcu smrti in moje želodec ne mara takšnih akrobacij); še dobro, da je kapitan obrnil ladjo nazaj proti luki, saj so že delili tiste rjave vrečke med potniki, polet do naslednje postaje drug dan pa je bil milina proti neugodni morski potegavščini; je bil otok, ki me je pozdravil z vsemi svojimi privlačnimi atributi, iskani balzam za telo in dušo, ki se mu nikakor nočeš kar tako odpovedati. Preveč prija.

Na morje je pač treba iti. To je aksiom. Preveč je čudovito, kar obstaja na tem svetu, da ga človek ne bi užil. Užival!

Raje črtam z vsakodnevnega seznama ‘nujnih’ stvari številne nepotrebščine, ki samo dušijo moje življenje. Marsičemu se odpovem, morju pač ne. Pa naj bo to samo za tistih štirinajst dni, sladka dva tedna, mogoče še kakšen podaljšani vikend za povrh ali dva, pa zaradi njih lažje stisneš med delovno sezono.

Za ozadje službenega računalnika sem si naštimala kičast razgled s terase s cvetočimi oleandri, turkiznim morjem in razpršenimi otoki za povrh. Itak. Vsak dan se vsaj za pet minut prestavim tja. S slanimi lasmi. Battery charging …

Write A Comment