Ko pride do čiščenja lepotnih pripomočkov, nanje velikokrat pozabimo. Na srečo je tukaj trik, ki bo naše gobice za ličenje očistil hitro in učinkovito, pa še preprosto je!

Svojo gobico za ličenje lahko najhitreje in najbolje očistite kar v svojo mikrovalovni pečici. Sprva je potrebno zmešati tekoče milo in vodo v skodelici, ki je varna za uporabo v mikrovalovni pečici. Nato v skodelico potopite svojo gobico za ličenje ter postavite v mikrovalovno pečico, ki jo nastavite na eno minuto.

Ko boste iz mikrovalovne pečice nato vzeli skodelico, boste videli, da se milna voda spremeni v tekočico v barvi vašega pudra, vaša gobica za ličenje pa izgleda kot nova. Ko se voda ohladi, gobico ožemite, posušite in pripravljena je na novo uporabo.

https://twitter.com/sIaydelano/status/978808844699619328

Veliko ljudi takšen način čiščenja uporablja za kuhinjske gobe, saj gre za klasičen trik za čiščenje normalnih kuhinjskih gob. Vendar je takšno čiščenje dobro tudi za gobice za ličenje? Svoje mnenje je podala dermatolog Joshua Zeichner, ki pravi, da je “čiščenje v mikrovalovni pečici je podobno temu, kot bi gobico dali v pralni stroj, saj uporabljamo vročo vodo in milo, ki očisti različne tkanine in materiale.” Mikrovalovna pečica bi naj uničila tudi bakterije, ki so lahko v gobici, edina slaba stran takšnega čiščenja pa je ta, da bi lahko imela gobica krajšo življenjsko dobo, kot pri drugih oblikah čiščenja.