V starosti 28 let je danes v Omanu umrl znani švedski didžej Avicii. Glasbenika s pravim imenom Tim Bergling so mrtvega našli v omanski prestolnici Muškat, vzrok smrti pa po poročanju tujih tiskovnih agencij zaenkrat ni znan.

Avicii je sodeloval s številnimi glasbeniki, med drugim Madonno in skupino Coldplay. Med njegovimi najbolj znanimi skladbami so Wake Me Up, Hey Brother in Waiting For Love. Kot so v izjavi sporočili njegovi predstavniki, je njegova “družina užaloščena in prosijo vse, naj v tem težkem času spoštujejo njihovo potrebo po zasebnosti”.

Avicii je po poročanju BBC v preteklosti imel več zdravstvenih težav, med drugim vnetje trebušne slinavke, zaradi česar so mu leta 2014 odstranili žolčnik in slepič. Leta 2016 je naznanil upokojitev, delno tudi zaradi zdravstvenih težav. “Vem, da sem blagoslovljen, ker lahko potujem in nastopam po vsem svetu, a premalo mi ostane za življenje osebe za umetnikom,” je takrat dejal.

https://www.instagram.com/p/BhzXB8TjuQZ/?taken-by=tiesto

Kasneje se je vrnil v studie in lani izdal po sebi poimenovano novo ploščo. Ta si je le nekaj dni pred njegovo smrtjo prislužila Billboardovo nominacijo za najboljši album elektronske glasbe.

Po novici o njegovi smrti so se mu že poklonili številni glasbeniki, njegovi kolegi Tiesto, Zedd, Rita Ora, Dua Lipa, Steve Aoki in mnogi drugi, ki so na družbenih omrežjih delili žalost ter svoje sožalje izrekli Timovim staršem, nekateri pa so se spomnili tudi sodelovanj, ki so jih imeli z glasbenikom.

https://www.instagram.com/p/BhzaJR7HyQ8/?taken-by=steveaoki