Vsaka ženska ima svojo jutranjo in večerno lepotno rutino, ki jo večinoma opravi avtomatsko, ne zavedajoč se, da lahko pri tem dela napake, ki slabo vplivajo na njeno kožo.

Odsvetujemo vam naslednje:

Fokus samo na obrazu

Roko na srce, večinoma se posvečamo samo obrazu, kjer preizkusimo vse možne kreme in losjone, ki so jih poslali na tržišče. Kaj pa preostalo telo? Malo več pozornosti mu posvetimo poleti, ko pokažemo več kože, v preostalem delu leta pa ostane pozabljeno. Tudi drugje so vidni prvi znaki staranja, ne samo na obrazu.

Telovadba z ličili

Ali ste med tistimi, ki ne greste niti po mleko brez ličil ali tečete na fitnes takoj po službi in še niste imeli priložnosti umiti obraza, s to navado si ne delate nobene usluge. Ličila zapirajo pore, kar preprečuje telesu, da bi normalno izločilo znoj. To povzroči nabiranje bakterij in lahko vodi do nadležnih mozoljev.

Puljenje vraščenih dlak

Tam so, nadležne, in vi jih preprosto morate odstraniti – tako ali drugače. Vam je znano? Priznajte, redko vam na koncu uspe priti do nje, na koži pa pustite pravi ‘masaker’, ki je lahko tudi vzrok za infekcije. Namesto tega poskrbite za reden piling kože.

Mokre lase pustite pri miru!

Rituali umivanja las so bolj ali manj podobni – potem ko stopimo izpod prhe, jih mokre zavijemo v brisačo, češemo, mečkamo, frotiramo … Skratka, počnemo z njimi vse mogoče, pri čemer jih zelo poškodujemo. Mokri lasje so veliko občutljivejši kot suhi, zato je treba z njimi ravnati izjemno previdno in nežno.

Meti si oči

Zjutraj, ko vstanete, si pomanete oči, in ko vas kaj zasrbi pa ob alergijah … Napaka! Koža okrog oči je zelo nežna, tanka in občutljiva, zato zahteva posebno pozornost in nego. Če ste pregrobi, lahko povzročite vnetje. Na dolgi rok to pomeni, da ovirate proizvodnjo kolagena in elastina, to pa pomeni zgodnejše in izrazitejše gube okrog oči, ki jim ne bo pomagala nobena ati-age krema.

MORDA BI VAS ZANIMALO TUDI …

ZATO vaša koža ni navlažena, kot bi morala biti!

Write A Comment