Poletje je že skoraj tukaj, zato smo za vas pripravili nekaj koristnih nasvetov, kako svojo kožo negovati v vročih mesecih.

Lahki kozmetični izdelki

Znano je, da pozimi uporabljamo drugačne izdelke za nego kože kot poleti. V visokih temperaturah naj bodo ti čim lažji, manj hranljivi in bogati, temveč bolj vlažilni. Pri izbiri pravega izdelka naj vas vodi dejstvo, kakšen tip kože imate, in to, kaj vaša koža poleti potrebuje. Kožo obraza lahko tudi večkrat na dan popršite in osvežite s termalno vodo v pršilu.

Pijete dovolj vode?

Poleti zaradi pogostejšega znojenja izgubimo več vode kot v hladnem delu leta, zato je še toliko pomembneje, da izgubljene količine nadomestite s pitjem dovolj vode. Ta naj ne bo premrzla, ledena, ampak mlačna do hladna. Bolj mrzla ko bo, več energije telo porabi, da jo v telesu segreje, saj mora uravnavati temperaturo, to pa pomeni, da bo tudi vam samo še bolj vroče.

Znojenje

Telo mora v poletni vročini uravnavati temperaturo, zato se pogosteje in intenzivneje znojimo, ker se z znojem telo hladi. Na ta način prav tako izloča strupe iz telesa, zato poskrbite, da bo koža čista in da redno odstranite odmrle celice, da se strupi ne bodo nabirali na njej in povzročili vnetij, mozoljev …

Ličila

Uporabljajte lahka ličila in v majhnih količinah, da bo koža lahko dihala. Zvečer in na počitnicah pa ji privoščite odmor od kozmetičnih izdelkov, da si odpočije.

Previdno s pilingom

Odstranjevanje dlačic, morda vas je na določenem predelu prelisičilo sonce in čutite rdečino na koži … V takšnih primerih se izogibajte pilingu in ga naredite takrat, ko je koža pripravljena za takšne bolj ‘grobe’ posege. Piling npr. naredite pred depilacijo, ne po njej.

Kreme in losjoni z visokim zaščitnim faktorjem

Zadnje, a lahko bi rekli najpomembnejše pravilo pa se glasi, da je treba svojo kožo dobro zaščititi pred škodljivimi sončnimi žarki, ki povzročajo prehitro gubanje in staranje. Poleg krem z visokim zaščitnim faktorjem, si omislite še ustrezno pokrivalo.

MORDA BI VAS ZANIMALO TUDI …

TO SO 3 kozmetični izdelki, nepogrešljivi za poletje.

Write A Comment