Ženske predvsem v svojih dvajsetih in zgodnjih tridesetih, ko se koža na obrazu še precej spreminja, ne znamo izbrati prave nege zanjo.

Velikokrat je razlog v tem, da ne ločimo dveh korakov hidratacije:

  • hidratacija kože na površini in
  • skrb za hidratacijo od znotraj.

In kako bi si morala slediti …

2. korak = hidratacija kože na površini

Večina nas kupuje vlažilne kreme in druge nege za obraz, ki kožo hidrirajo na površini in so seveda zelo pomembne. Koža, ki ni sposobna sama proizvajati svojih lipidov, je namreč suha, brez zdravega sijaja in deluje utrujena. Hidratacija kože na površini tako poskrbi, da preko kože nanese plast, zaradi katere ostane navlažena.

1. korak = skrb za hidratacijo od znotraj!

Vse preveč pa nas pozablja na korak, ki bi se moral zgoditi pred hidratacijo kože na površini: to je hidratacija od znotraj. Ti izdelki namreč poskrbijo za vsebnost vode v naši koži in če je ta iz nje že pobegnila, izdelki za hidratacijo na površini ne varujejo ničesar in niso uspešni!

Hidratacije od znotraj se je najbolje lotiti na naslednji način:

Pijte ogromno vode.

Koža vam bo hvaležna, obenem pa boste občutili razliko tudi pri lepem nasmehu, dobrem splošnem počutju, boljši prebavi in – manjši lakoti!

Jejte sadje, ki vsebuje velike količine vode.

Ne le s pitjem vode, tudi z izbiro prigrizkov in malic močno vplivamo na zdravje naše kože. Namesto po mastnih pekovskih izdelkih raje posezimo po kosu lubenice ali sladke melone, ki nas bo nasitila, vsebnost glukoze pa nam bo dala dovolj energije do naslednjega obroka.

Posezite po pravih produktih (ki naj vsebujejo hialuronsko kislino!).

Dekleta iz uredništva smo se lotile izziva, kje najti pravi produkt za hidratacijo …

Našo pozornost je pritegnila nova kolekcija L’OCCITANE, kakopak že zaradi imena, ki moč izvirske vode nosi že v imenu – Aqua Réotier. Izbrale smo vlažilno esenco, ki kožo pomaga pripraviti na nanos ostalih izdelkov (tako gela oz. kreme kot ličil), ultravlažilni gel za obraz (zaradi normalnega oz. mešanega tipa kože, tiste z bolj suho kožo raje posezite po ultravlažilni kremi) in vodni gel za čiščenje obraza, da zvečer odstranimo nečistoče, vseeno pa kože ne izsušimo.

Krasno je, ker koža ni le navlažena, ampak hkrati ni mastna, s čimer se dekleta z mešano kožo mnogokrat spopadamo, poleg tega pa gel naredi zelo lep film na obraz, ki lahko nadomesti celo drugi korak, hidratacijo kože na površini.

Vrnite se h koreninam in izkoristite moč vode: osvežite in navlažite kožo z L’OCCITANOVO najnovejšo kolekcijo Aqua Réotier.