Tudi vi uživate v prilogah? Se velikokrat odločite za pečen krompirček? Čas je, da to nadgradite s pečeno masleno bučo! Maslena buča je odlična, zdrava priloga za k ribam, burgerjem ali piščancu, pa še preprosto jo je pripraviti.

Medtem, ko tudi sami gojimo veliko ljubezen do krompirja, je buča polna vlaknin in odličen vir vitaminov A in C, pa tudi magnezija. Nasveti za pripravo: odstranite odvečno vlago iz buče, preden jo ‘pomokate’ s koruznim škrobom. To bo buči pomagalo, da bo v pečici bolj hrustljava. Prav tako poskrbite, da bo buča enakomerno in tanko narezana, da se bo lahko enakomerno spekla. In nenazadnje, izogibajte se prenatrpanosti v pečici, saj je to glavni razlog, da se krompirček speče razmočen.

Krompirček iz maslene buče: odličen križanec med bučkami in sladkim krompirjem.

Kaj potrebujete:
– 1 srednje veliko masleno bučo,
– 3 žlice koruznega škroba,
– 3 žlice olivnega olja,
– čajna žlička česna v prahu ali svežega česna,
– pol žličke paprike,
– pol žličke posušenega timijana,
– morska sol in svež poper, za okus.

Pečico segrejte na 220 stopinj in s peki papirjem obložite dva velika pekača. Narežite bučo na krompirjeve palčke in jih položite v veliko skledo ter osušite s papirnato brisačo. Na vrh dodajte koruzni škrob in z rokami popolnoma premažite krompirčke. Bučo prenesite na cedilo in stresite, da odstranite odvečni koruzni škrob. V skledo nato vrnite masleni krompirček, dodajte oljčno olje, česen v prahu, papriko, timijan, sol in poper ter premešajte.

Krompirček nato prenesite na pripravljene pekače, pri čemer pazite, da pekač ne bo prenatrpan. Pecite 30-35 minut ter na polovici obrnite krompirček. Ko je pečeno, pustite hladiti dobrih 5 minut in nato postrezite z najljubšo pomako!

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Arašidi – najboljši vir rastlinskih beljakovin