Na poroko britanskega princa Harryja in njegove zaročenke Meghan Markle, ki bo 19. maja, je britanska kraljeva družina povabila okoli 600 gostov. Ti se bodo udeležili poročnega obreda v kapeli svetega Jurija in sprejema pri kraljici Elizabeti II.

V nabiralnike kar 600 ljudi je prispelo vabilo na spomladansko poroko princa Harryja in njegove zaročenke Meghan. Vsi, ki so vabilo prejeli, se bodo lahko čez slaba dva meseca udeležili poročnega obreda in sprejema pri kraljici, a le 200 gostov bo nato odšlo še na zasebni sprejem k princu Charlesu.

Vabila v imenu princa Charlesa so natisnjena na bel papir s pozlačenim robom. Imena povabljencev pa so zapisana v kaligrafski pisavi. Kdo pa je sestavil seznam gostov še ni znano.

https://www.instagram.com/p/Bgomf2HAtvs/?taken-by=kensingtonroyal

Zaročenca sta že pred tem na poroko povabila tudi 2640 Britancev iz vse države, med katerimi bodo prostovoljci, šolarji in zaposleni pri kraljevi družini. Ti bodo v parku Windsorskega gradu pričakali prihod neveste in ženina v kapelo svetega Jurija. Ogledali si bodo tudi njun odhod v kočiji s konjsko vprego, s katero se bosta popeljala po mestu.

Torta bo ustvarjena z okusom limone in bezga

Ta teden so sicer iz Kensingtonske palače sporočili tudi, da sta si princ in ameriška igralka za glavno slaščičarko svoje poroke izbrala kalifornijsko kuharsko mojstrico Claire Ptak, ki deluje v Londonu. Ta bo paru pripravila spomladansko obarvano poročno torto iz limone in bezga, ki bo prekrita z masleno kremo in okrašena s svežim cvetjem.

Ptakova je na svojem profilu Instagram sporočila, da je navdušena nad naročilom za poročno torto. “Oba delita toliko istih vrednot glede izvora hrane, trajnosti, sezonskih stvari in seveda okusa,” je napisala in dodala, da se že veseli, ko bo lahko razkrila podrobnosti poročne torte.

https://www.instagram.com/p/BgiuY1UA3GK/?hl=en&taken-by=violetcakeslondon