Astrološko znamenje: VODNAR

Genij? Norec? Gik, heker, ekscentrik? Brezčutni robot?

Nerazumljen in pogosto izoliran, ker so njegove ideje 100 let pred svetom?

Čudak z briljantnim umom, razmišljujoč v kodah, formulah in simbolih?

Tisti, ki se žrtvuje za dobrobit neke skupine ali pa človeštva nasploh?

Hm … Astrolog?

Pripravila: Luna je kriva

V znamenju vodnarja je rojena tudi Oprah (Foto: Pixabay & @oprah, instagram).

Vodnar ni vodno znamenje, ne, njegovo poslanstvo je daleč od spletanja intimnih medosebnih človeških odnosov. Vodnar je zrak in kot tak je povezan z razumom in nenavadnimi prebliski, ki tako ali drugače prinesejo kaos med ljudi in nas s svojimi izvirnimi idejami porinejo naprej, da izstopimo iz rigoroznih kozorogovih sistemov, se upremo in uporniško zaživimo na drugačen način znotraj skupine enakomislečih ljudi.

KOT GROMSKA STRELA Z JASNEGA

Hitri so kot strele, delujejo pa po principu električnega toka. Vklop, luč te razsvetli, tvoje zavedanje je par stopničk višje, izklop, zopet si v temi, vklop, uf, streslo te je, izklop, uf, zaradi prevelike napetosti je vrglo štrom ven. Kaos.

Zelo nepredvidljivo. In kar naenkrat.

Tipični predstavniki imajo radi vse, kar se tiče elektrike, elektronike in tovrstnih internetno-računalniško futurističnih naprav – mogoče so električarji, mogoče ne morejo brez električnega kolesa/skiroja/rolke/ogrevane baterijske bunde ali pa česa drugega iz prihodnosti, za kar navadni smrtniki še ne vemo, da že lahko deluje s pomočjo filanja ali pa ti kako drugače pohitri in olajša življenje. Vsi »epi« in »epli« in druge inovativne iznajdbe so izumi ljudi, ki imajo močno poudarjeno znamenje Vodnarja. So za izboljšanje človeških pogojev, kar tehnologija absolutno je, davek na tehnologijo pa je z vidika bližnjih odnosov tudi precejšnji …

ABSTRAKTNI VESOLJČKI NA DISTANCI

Vodna znamenja (zlasti Raki, če bi si upali biti direktni) bi Vodnarje označili za popolne brezčutne robote. Pa ni tako. Seveda imajo čustva, ampak ne dovolijo, da jih imajo ta pod nadzorom. Vodnar naredi korak naprej od čustvovanja in pogleda na situacijo objektivno. Ne odreagira instinktivno, pač pa se na podlagi logike odloči za najprimernejši odziv – če se že odloči za odziv, večinoma dajejo namreč vtis malih abstraktnih vesoljčkov, ki nekako prisotno odsotni opazujejo in proučujejo čudno obnašanje Zemljanov.

Znanost in teorije so hladne, nepristranske in distancirane, emocionalno vpletanje pa ovira napredek in svobodo misli, pravijo.

STOP, ČLOVEŠKA NEUMNOST IN HIERARHIJA!

Zdaj vam je najbrž jasno, zakaj so pravim Vodnarjem veze na daljavo in »osebni stik« s pomočjo tehnologije lahko povsem dovolj, ne? In da mora biti partner v prvi vrsti njihov prijatelj in razumeti, da poleg njih potrebuje svojo svobodo in svoj krog ljudi. Na tak način ostane v svojem zračnem elementu in dela nekaj pomembnega za kolektivno dobro. Kot humanist in humanitarec se zanima za ljudi, želi jim pomagati, jih povzdigniti, izobraziti, da ne bodo kot neumne ovce sledili črednim trendom.

Ker ne prenese neumnosti.

To se lahko včasih razvije v občutek intelektualne večvrednosti in arogance, nestrpnosti do človeških pomanjkljivosti – ker pa je Vodnar povrhu vsega še fiksno znamenje, lahko zelo trmasto vztraja pri svojih miselnih predstavah …

Prav tako pa ne prenese hierarhije.

Za njega smo vsi enaki, vsi enakopravni. Seveda se med seboj razlikujemo in prav je tako,  to je namreč dodana vrednost, ampak vsi smo ljudje. Ne priznava avtoritativnega obnašanja, večvrednosti določenih skupin, ker se je pač nekdo odločil, da so večvredni, ne prenese narcisizma in egoizma (zaradi česar velikokrat dobijo v svoje življenje enega orenk Leva …).

Ne. Svoboda, enakost, bratstvo.

Seveda lahko gre tudi tu v skrajnosti in dobimo radikalne feministke na eni strani, na drugi pa neposrečeno revolucijo, ker ni šefa, ki bi motiviral in vodil.

NASVET?

Umirite se. Spočite možgane, ki se vam bodo skurili, če boste preveč razmišljali.

Pa ta vaša nepredvidljivost in vznemirljivost znata vplivati na živčevje. Kot tudi vsa elektrika. Izklopite se.

In ja, seveda smo vsi zamenljivi, kot radi pogosto rečete, ampak ljudje imamo čustva. Dejansko se navežemo. Ni fer, da nas kar tako hladno izstrelite iz svojega življenja. Tehnologijo lahko menjujete in jo posodabljate, pri ljudeh je pa malo težje. Ker, še enkrat, ljudje imamo čustva in nismo računalniški programi. In vaš nenormalno visok inteligenčni kvocient si lahko kdaj kaj prebere o povišanju emocionalnega kvocienta

In če si omislite družino, bodite prisotni. Prijatelji so pomembni, vsekakor, ampak … Ne za vsako ceno.

Pripravila: Luna je kriva

MORDA BI VAS ZANIMALO TUDI …

Astrološko znamenje: KOZOROG.

Naroči se na e-novice

S prijavo soglašate, da vam enkrat mesečno pošljemo VIBE 24/7 e-novice. Vaših podatkov ne bomo delili s tretjimi osebami.