Melvitine ekipe za raziskave in razvoj so nedavno prišle do velikega odkritja: to je mikrobiotično arganovo olje. Je bolj prefinjeno in lažje od arganovega olja, ki ga vsi poznamo, zaradi svoje sestave pa je podobno ceramidom. Vsebuje 20-krat več prostih maščobnih kislin in pomaga zaščititi kolagen v koži. To je nova generacija arganovega olja – to je olje, ki koži pomaga zavrteti čas nazaj za tri leta!

Maščobe so lahko dobre za vas. Vemo, da marsikdo težko verjame, da so maščobe dobre oziroma zdrave. Verjeli ali ne, maščobe potrebujemo za življenje. Seveda ne govorimo o vseh tistih mastnih živilih, ki so škodljiva. Govorimo o maščobah, ki jih lahko vidite samo z mikroskopom. Približno polovico naše kože sestavljajo ceramidi – lipidi (maščobe), ki delujejo kot cement in držijo celice skupaj. Našo kožo pomagajo ohranjati navlaženo in prožno. Pomagajo tudi pri obnovi in zaščiti pred škodljivimi dejavniki iz okolja, draženjem in učinki staranja. Melvitine ekipe za raziskave in razvoj so nedavno prišle do velikega odkritja: to je mikrobiotično arganovo olje.

Je bolj prefinjeno in lažje od arganovega olja, ki ga vsi poznamo, zaradi svoje sestave pa je podobno ceramidom. Vsebuje 20-krat več prostih maščobnih kislin in pomaga zaščititi kolagen v koži. To je nova generacija arganovega olja – je olje, ki koži pomaga zavrteti čas nazaj za tri leta! Kožo intenzivno nahrani in ji pomaga, da je videti mlajša, prožnejša, bolj napeta, bolj sijoča.

Zakaj je ta revolucionarna sestavina tako posebna?

  • Lahka, prefinjena sestava: Njene molekule lažje preidejo v kožo, da jo ciljno okrepijo.
  • Zelo visoka koncentracija prostih maščobnih kislin (20-krat višja od koncentracije »običajnega« arganovega olja, ki je že samo po sebi zelo bogato s prostimi maščobnimi kislinami: omega-6, omega-9 in steroli).

Kako deluje na kožo?

  • Koža je nahranjena: Njena zaščitna bariera je trajno obnovljena, kot bi se naravno regenerirala. Bolje je zaščitena pred iritacijo, izsuševanjem in pojavom znakov staranja.
  • Koža je navlažena: Koža bolje zadržuje vlago, kot bi bila globinsko navlažena. Je pomirjena in sproščena, videti je bolj sijoča,
  • Koža je prožnejša: Sinteza kolagena je zaščitena, tako da lahko koža ohranja svojo naravno prožnost in elastičnost.
  • Koža je čvrstejša: Koža je ciljno nahranjena in navlažena, na otip pa je bolj napeta. Kontura obraza je videti popolnoma preoblikovana.

Kako Melvita pridobiva olje?

S 1 0 0 – O D S TOT N O N A R AV N I M P O S TO P KO M ( S E V E DA ! ) .

  • Rastlinski mikrobiotik Candida bombicola, pridobljen iz oljne repice, pustimo, da se 150 ur fermentira v ekološkem arganovem olju.
  • Tako pridobimo učinkovito rastlinsko aktivno sestavino – mikrobiotično arganovo olje. Njegove lahke fine molekule se s kožo čudovito ujamejo. Lahko bi jim rekli tudi »naravi identični« ceramidi, saj so skoraj popolnoma enaki lipidom, ki tvorijo medcelični cement kože.

INTENZIVNI LIFTING SERUM

Intenzivni lifting serum združuje pomlajevalno moč ekološkega arganovega olja in mikrobiotično arganovo olje za ciljno preoblikovanje in lifting konture obraza. Formula s prijetno teksturo se hitro vpije ter iz dneva v dan gladi gube in gubice. Koncentrirani serum, obogaten s postbiotičnim izvlečkom iz maline, pomaga spodbuditi naravno sposobnost kože za samoobnavljanje. Že po sedmih dneh je koža obnovljena, polt pa mladostno sijoča.
Dokazani rezultati: Na uporabniškem testu je 80 % žensk potrdilo, da je kontura obraza videti bolje oblikovana.

Intenzivna lifting krema

Intenzivna lifting krema združuje pomlajevalno moč ekološkega arganovega olja in mikrobiotično arganovo olje za ciljno preoblikovanje konture obraza. Formula, obogatena z arganovo pulpo, izboljša čvrstost kože. Gubice in gube so iz dneva v dan videti bolj zglajene. Koža je učvrščena, njen volumen pa izboljšan. Bogata, a lahkotna tekstura se čudovito vpije in na koži ustvari žameten zaključek. Dokazani rezultati: Na uporabniškem testu je 80 % žensk potrdilo, da je kontura obraza videti bolje oblikovana. Na uporabniškem testu je 93 % žensk potrdilo, da je koža čvrstejša.

Intenzivni lifting fluid

Intenzivni lifting fluid združuje pomlajevalno moč ekološkega arganovega olja in mikrobiotično arganovo olje za ciljno preoblikovanje konture obraza. Formula, obogatena z arganovo pulpo, pomaga izboljšati čvrstost kože. Gubice in gube so iz dneva v dan videti bolj zglajene. Koža je na otip čvrstejša. Prefinjena lahka tekoča tekstura se v kožo vpije brez težav. Fluid na koži ustvari suh, mat zaključek po zaslugi naravno pridobljenih pudrov. Dokazani rezultati: Na uporabniškem testu je 97 % žensk potrdilo, da je koža prožnejša.

Lifting krema za kožo okrog oči

Lifting krema za kožo okrog oči združuje pomlajevalno moč ekološkega arganovega olja in mikrobiotično arganovo olje za ciljno preoblikovanje konture predela okrog oči. Formula, obogatena s cvetno vodico plavice, razkrije mladosten in jasen pogled, kožo okrog oči pa zgladi in razjasni. Ta nežna ekološka krema je oftalmološko preizkušena in ne vsebuje dišav, zato je idealna za nego občutljivega predela okrog oči. Dokazani rezultati: Na uporabniškem testu je 91 % žensk potrdilo, da so oči videti bolj spočite. Na uporabniškem testu je 91 % žensk potrdilo, da so po 28 dneh gube zmanjšane.

30 let raziskav

Melvita pridobiva maroško arganovo olje že 30 let. Za ekološko arganovo olje iz pravične trgovine se je odločila,  da bi sledila svojim etičnim načelom in strankam zagotovila kakovost. Melvita zdaj sodeluje z več kot 250 ženskami, od katerih je večina združenih v zadruge.