Preden nadaljujete z branjem, pojdite v kopalnico in si oglejte svojo krtačo za lase. Ste si ogledali? Verjetno je na njej preproga vaših las, kar je vredu. Povsem naravno je, da se vaši lasje izpadajo med česanjem. Pa vendar, odstranite lase, kako umazana je v resnici krtača?

Četudi je vaša krtača podobna zelo mehki, kosmati preprogi, razumemo, da je ne želite kar tako zavreči. A zapomnite si, da vsakič, ko krtačite lase, v ščetinah puščate olje, odmrle kožne celice, na njih se kopičijo izdelki, ki jih uporabljate za oblikovanje ter bakterije. Z vsakim nadaljnim krtačenjem pa te ostanke ponovno 'včešete' v vaše lase in jih naredite mastne.

Če zraven govorimo še o pogostih težavah lasišča, če imate recimo težave s prhljajem, bi morali svojo krtačo za lase čistiti redno. V nasprotnem primeru lahko stanje samo poslabšate in si na lase nanašate stari prhljaj.

Frizerji priporočajo, da svojo krtačo vsaj enkrat mesečno globoko sčistite, operite pa jo vsaj enkrat tedensko. A kako pogosto bi morali krtačo dejansko zamenjati z novo? Krtače za lase je potrebno menjavati na šest mesecev ali enkrat letno. Odvisno od tega, koliko izdelkov za lase dnevno uporabljate. Odvisno pa je tudi od kakovosti vaše krtače za lase in koliko zanjo dejansko skrbite.

MORDA VAS ZANIMA TUDI

5 pričesk, ki škodujejo vašim lasem